Hal Elrod: Aamun ihme. Miten yksi tunti päivässä voi muuttaa elämän.

aamun-ihme

Olin kuullut Aamun ihmeestä lähinnä amerikkalaisten youtube-videoiden kautta. Monet bullet journal-videoiden käyttäjät esimerkiksi Boho Berry  vannovat sen nimeen. Siksi päätin lainata Hal Elrodin kirjan ja katsastaa, onko hypetetystä menetelmästä mihinkään.

Ensinnäkin kirjasta en voi sanoa nauttineeni. Idea on hyvä, mutta name droppailu ja mainostaminen on todella ärsyttävää. Kirja on helppolukuista self help-kirjallisuutta, jonka lukaisee silmät ristissä iltalukemisena.

Kun nyt kirjan heikkoudesta eli myyntipuheista on päästy yli niin selvitetään hiukan tätä Aamun ihmettä eli Miracle morningia. Elrod kertoo kirjassaan kohdanneensa elämässään kaksi suurta vastoinkäymistä: autokolarin, jonka seurauksena miltei menetti kävelykykynsä ja  henkilökohtaisen konkurssin. Masennuksen kourissa hän päätti alkaa kehittää itseään. Kun ei muuhun aikaan päivästä tuntunut olevan tarmoa, jaksamista tai aikaa hän päätti alkaa heräämään aikaisemmin ja muuttaa elämänsä kukonlaulun aikaan.

Pelkkä aikaisin herääminen ei Elrodin mielestä tietenkään riitä. Hän luettelee kuusi hengenpelastajaa

  1. Hiljaisuus
  2. Vahvistuslauseet
  3. Visualisointi
  4. Liikunta
  5. Lukeminen
  6. Kirjoittaminen

Hiljaisuus voi tarkoittaa meditointia, mindfullnessharjoitusta, rukoilua jne. ihan sama mitä tekee, kunhan istuu vähintään minuutin hiljaisuudessa. Vahvistuslauseet olivat minusta kaikein amerikkalaisin ja oudoin osio. Aamun ihmeen harjoittajan tulisi laatia itselleen positiivinen motivaatiolause ja toistella sitä ääneen muutamia minuutteja päivittäin. Kun siihen uskoo se toteutuu ja sitä rataa. Visualisointi tarkoitti tulevan päivän positiivista visualisointia. ”Soitan puheluita ja ne sujuvat hyvin.” Liikunta herättää kehon ja on terveellistä. Lukemisella ei tarkoiteta, mitä tahansa lukemista vaan nimenomaan self help-kirjallisuutta tai muuta itseään kehittävää kirjallisuutta. Itse näkisin, että tässä kohtaa voisin lukea myös tentti- tai tutkimuskirjallisuutta. Kirjoittamiseen kuuluu päiväkirjan, kiitollisuuslokin tai muun sellaisen kirjoittaminen, jonka avulla käydään läpi opittua.

Mitä tästä jäi käteen?

Harvemmin olen viettänyt kiireisiä aamuja, koska olen aina tottunut heräämään vähintään kaksi tuntia ennen kuin jossain tarvitsisi olla. Nyt kuitenkin aloin heräämään kuudelta eli vähintään tuntia ennen normaalia. Aamulla en tosin voi jumppailla ja kolistella kotona, kuten Elrod tekee, mutta keväämmällä ajattelin aloittaa aamuni kävelylenkillä. Yritin visualisointia ja vahvistuslauseita, mutteivat ne minulta luonnistuneet. Sen sijaan lukemisen ja kirjoittamisen, johon olen viime aikoina ollut liian väsynyt iltaisin, olen siirtänyt aamuun. Aamulla on vähemmän ihmisiä hereillä, niin ei myöskään sähköposti- ja somenotifikaatiot pomppaa koko ajan silmille.

Voit tutusta lisää aiheeseen Miracle morning-sivustolla, jossa on tietysti kaikkea maksullista.

Mitä ajatuksia tämä teissä herättää?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s