Bibliofiilin päiväunia?

Hei,

Olen Mari Säisä ja bibliofiili.

Muistan ala-asteella lainanneeni kirjastoautosta enemmän kirjoja kuin jaksoin kantaa. Äiti tokaisi matkoille lähtiessä, että jos haluan ne kaikki kirjat mukaan, minun on kannettava itse. Minulla on laukussa aina mukana kirja, jotta tyhjät hetket kuluisivat joutuisammin. Muuttaessa vaikeutena on aina ne kirjalaatikot. Aina, kun kirjoista on luovuttava, kärsin.

Mistä lukemasi kirjat ovat peräisin?

Omasta kirjahyllystä, kirjastosta, kirjakaupasta ja divareista. Välillä saan arvostelukappaleita, mutta se, että olen saanut kirjan kustantajalta ei vaikuta siihen, mitä kirjasta kirjoitan. Usein kirjoitan kirjavinkkeihin hyvistä suositeltavista kirjoista, mutta tänne saatan kirjoittaa myös kesken jääneistä ja huonoista.

Lukupäiväkirja vai kirjallisuuskritiikki?

Moni saattaa lukea blogijuttujani kirja-arvioina. Kirja-arvion tiukka määritteleminen on hieman hankalaa. Muodollisena pätevyytenä kirjallisuuskriitikolta edellytetään yleensä kirjallisuuden yliopisto-opintoja. Itselläni on opintoja luovasta kirjoittamisesta, kulttuurihistoriasta, kansatieteestä ja naistutkimuksesta, muttei kirjallisuustieteestä. En ole muodollisesti pätevä kirjallisuuskriitikko.

Palautetta saa ja pitääkin aina antaa.

Mikäli haluat olla yhteydessä minuun lähetä mailia osoitteeseen mari.saisa@iki.fi

Otan vastaan arvostelukappaleita myös pdf-muodossa.

Luen, siis hengitän.

Yksi kommentti artikkeliin ”Bibliofiilin päiväunia?

  1. Kaisa Keränen 19.10.2019 / 17:37

    Haaa, jotenkin vaikuttaa vahvasti siltä, ettet ole sittenkään oivaltanut (arvostelultasi) jutun juonta. :C.
    Nyt olen kuullut jo useampia juttuja, joissa käytetään ko menetelmää…ja otetaan kunnia itselle. Viimeisin hiljattain iltalehtien sivulle. Kello viiden mies…

    Nooh, näihän se elämä ojentelee meille lahjojaan, emmekä uskalla ottaa vastaan…tämä on yksi niistä.

    terveisin
    Myös kirjan lukenut

Jätä kommentti