400g Parhaat jauhelihareseptit

kansi_762

Hanna Gullichsen julkaisi entisen aviomiehensä kanssa Safkaa-kirjoja, joista yhdessä oli suosiota saanut avokadopasta resepti. Olin siis innoissani, kun Gullichsen jatkoi keittokirjailijan uraansa uuden miehensä, Joonas Laurilan kanssa.

400g on perusmäärä jauhelihaa. Onkin helppoa, että kirjan resepteissä jauhelihaa tarvitaan 400g eikä vaikkapa 500g tai 200g.

Kirjassa toki kehotetaan kehotetaan käyttämään luomujauhelihaa ja onnitellaan heitä, jotka voivat jauhaa itse lihansa. Itse olen liian (muka) kiirenen/laiska/piittaamaton tälläiseen. Lisäksi kehotetaan hankkimaan kunnon työvälineet kuten terävät veitsi.

Kirja on jaettu kolmeen osaan: pullat ja pihvit, kastikkeet sekä murut. Jauhelihareseptien lisäksi kirjasta löytyy mm. guacamolen ja pizzapohjan ohje.

Gullichsen jatkaa ilahduttavasti kirjassaan taas neuvojen kirjoittamista tikkukirjaimilla, joka tekee kirjaan mukavan tuulahduksen kotikutoisuutta.   

Kirjasta on jäänyt käyttöön meille bolognese-kastikkeen ohje. Aiemmin olen tehnyt jauhelihakastikkeen pussista, mutta uskokaa tai älkää (totta kai) paljon parempi kastike tulee, kun sen valmistaa itse alusta asti. Kokeilimme myös valmistaa ko. kastiketta kaksinkertaisen annoksen, jolloin lopun voi käyttää seuraavana päivänä lasagnessa.

Monet ohjeet ovat yksinkertaisia ja niitä on selvennetty kuvin. Juuri tämän selvyyden takia suosittelisinkin tätä reseptikirjaa nuorelle, joka muuttaa pois kotoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s