Kirjamuisto: Dragonlance

kirjalitta_logokuva2

Tampereella järjestetään tänä viikonloppuna (16.-18.10.2015) Kirjalitta eli lasten- ja nuortenkirjallisuusfestivaali. Vaikken pääsekään Kirjalitan ohjelmaan pääset tutustumaan täällä.

Itse en Kirjalittaan pääse paikalle, mutta innostuin muistelemaan nuoruuteni lempikirjoja. Esittelen tässä kirjasarjan, joka innosti minua eniten varsinkin yläasteaikana. Kyseessä on Tracy Hickmanin ja Margaret Weisin luoma Dragonlance.

SyyshämäränLohikäärmeet

Dragonlance-sarjan aloittaa Kronikat-trilogia, joka pohjautuu Weisin ja Hickmanin Dungeon & Dragons-pöytäroolipeli-istuntoihin. Tarina sijoittuu Krynnin fantasiamaailmaan, jota sekalainen seurakunta puolihaltioineen, ihmisineen ja kenttineen lähtee pelastamaan. Kronikat ovat ilmestyneet 1990-luvun alussa eivätkä ne ole tarinankerronnallisesti mitään loistavia. Kertomustyylistä näkee, että kirjoittajat ovat pohjanneet tarinan pöytäroolipeliseikkailuun, jossa on paljon taisteluja ja nopan heittelyä. Mutta kuten näette kirjastani, olen lukenut sitä huolella teinivuosinani.

Vuosina 1993-1996 ilmestyi Legendat-sarja, joka oli paljon tarinavetoisempi. Keskiössä ovat varsinkin kolmessa ensimmäisessä kirjassa kaksoset Raistlin ja Caramon Majere. Caramon on vahva ja eikä kovinkaan paljoa älynlahjoilla siunattu. Raistlin on taas sitäkin älykkäämpi, mutta sairaanoloinen velho, joka kääntyy kirjasarjan aikana hyvästä pahaksi.

HengenMiekka

Raistlin olikin lempihahmoni, joten olin innoissani, kun vuosituhannen vaihteessa ilmestyi hänen taustojaan valottava kirja Hengen Miekka. Tämä kirja on ylivoimaisesti lempikirjani Dragonlance-kirjoista.

Kaveripiirimme innostuksesta Dragonlance-maailmaan saattaa kertoa, että kirjoitimme yhdessä siihen perustuvaa Kolme viisasta-jatkotarinaa, jossa seikkaili kolme velhoa. Ja minun velhoni nimi olikin Raistlin.

Dragonlancesta on tehty kökkö animaatio, johon on saatu mukaan muun muassa Kiefer Shutherland ja Lucy Lawless.

Dragonlance-kirjoja on ilmestynyt paljon, mutta oma innostukseni lopahti lukion kynnyksellä. Lisää Dragonlancesta voit lukea muun muassa tästä Wikipedia-artikkelista. Mitä mieltä olette? Pitäisikö koettaa lukea Dragonlancea nyt kaksi kertaa vanhempana?

Yksi kommentti artikkeliin ”Kirjamuisto: Dragonlance

Jätä kommentti