Huhtikuun luetut 2022

Lukujumi vaan jatkuu. Äänikirjoja tuli kuunneltua kävellessä ja sarjakuvia sain kovalla vaivalla luettua. Yhteensä luin huhtikuussa kolme sarjakuvaa ja kuuntelin kaksi äänikirjaa. Onpa surkeata. Kirjagraminkaan kanssa en jaksa olla kovin aktiivinen, kun lukeminen on mitä on. Onko teillä mennyt lukuhommat hyvin?

Neil Gaiman & Fabio Moon & Gabriel Bá: How to talk to girls at parties

Neil Gaimanin käsikirjoittaminen sarjakuva on mystinen, muttei sytyttänyt. En pitänyt piirrostyylistä yhtään.

Dr. Pepperco: Goodbye My Rose Garden

Viktoriaaniseen englantiin sijoittuva manga Hanakosta, joka päätyy Lady Alicen sisäköksi. Lady Alicella on kuitenkin erikoinen toive: hän haluaa Hanakon tappavan hänet. Naisten välillä on kemiaa. Miten tarina jatkuu?

Stepan Séjic: Sunstone Vol.6

Sunstonen viisi ensimmäistä osaa kertoivat Lisan ja Allyn BSM:llä maustetun rakkaustarinan. Kuudennessa osassa Anne ja Alan raottavat menneisyyttään. Pidän paljon. Ainoana miinuksena hahmojen diversiteetin vähyys.

Sperhanie Garber: Caraval

Kuuntelin Caraval-trilogian avausosan, jossa saarella isänsä ikeessä kasvanut Scarlet Dragna joutuu ihmeellisen Caraval-pelin pyörteisiin, jonka aikana ei voi tietää, mikä on totta ja mikä tarua. Ihan ok kuuntelukokemus. En jatka seuraavaan osaan.

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan perijä

Puuvillatehtaan perijä jatkaa Puuvillatehtaan varjossa-kirjan tarinaa vuosikymmen myöhemmin. Jennyn adoptoima Martta palaa Ruotsista Turkuun veljensä Matin kanssa. Matti aloittaa lyseon ja Martta etsii paikkaansa seurapiirien ja työläisen taustansa välillä.

8 kommenttia artikkeliin ”Huhtikuun luetut 2022

 1. Anki 3.5.2022 / 17:45

  Oli hyvin hiljainen lukukuukausi. Oli niin paljon kaikkea muuta, ettei juuri houkuttanut tarttua kirjaan. Hyvin erikoista minulle!

 2. Arja 8.5.2022 / 18:33

  Voi ei lukujumia! Mulla ei sitä ole siinä mielessä ikinä, etten lukisi – bloggausjumi kyllä joskus. Ja vaikutustenvyöryjumi, eli että tulee luettua liikaa, niin paljon, ettei oikein mikään ”nouse”.

 3. Tuulia / Lukutuulia 10.5.2022 / 22:25

  Kaikki ovat minulle vieraita kirjoja. Tuon Ann-Christin Antellin sarjan ykkösosan luin, mutta muistan häriiintyneeni stereotyyppisistä henkilöistä ja tapahtumista, vaikka miljöönä Turku onkin ihana.

  • Seregi 11.5.2022 / 13:59

   Suurinta iloahan mulle kirjassa oli tutut maisemat historiallisessa kontekstissa. En uskokaan, että se antaa yhtä paljon ei-turkulaisille

 4. Elina 13.5.2022 / 09:34

  Ei täälläkään oikein ole lukeminen sujunut vanhaan malliin. On liian paljon töitä ja muuta mietittävää. Mutta ehkä kesällä sitten taas.

  Sarjakuvat kuulostavat kiinnostavilta. Noita voisin kokeilla.

 5. Jane / Kirjan jos toisenkin 14.5.2022 / 03:36

  Mulla on kirjojen kuuntelu jatkunut ihan sujuvaan tahtiin, mutta paperikirjat tökkii. Kunhan saadaan sisustettua meidän perinteinen kesäkeidas eli paviljonki, niin sitten luen kyllä, kuten kesäisin aina, koska rakastan ulkona lukemista 🧡

  Luin (juu, paperikirjana!) ensimmäisen osan Antellin sarjasta ja se oli kivan kepeä ja toinen osa on kirjastojonossa odottamassa, toivottavasti saan sen ennen syksyä eli muut lukisivat ja palauttaisivat omat kappaleensa vauhdilla.

 6. Amma 15.5.2022 / 10:33

  Välillä on nihkeämpää. Mulla olisi nyt lukuhaluja, mutta elämässä kertakaikkiaan niin paljon kaikkea muuta, etten ehdi tai sitten kun ehtisin, en ole hirveästi jaksanut. Tosin tiesin, jo etukäteen, että toukokuusta tulee tällainen. Kesällä sitten taas uudella innolla!

 7. kirsiranin 15.5.2022 / 22:59

  Ei ole lukujumia, vaan ajanpuute. Helsinki Lit herätti talviunesta ja nyt on taas virtaa katsoa myös eteenpäin ja suunnitella syksyn lukupiirikirjoja. En usko, että meillä tulee yhtään sarjakuvaa listoille, enkä taida lähteä esittelemiesi äänikirjojenkaan matkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s