Kashmeera Loguke & Hyppe Salmi: Ilmatilaa

Shehani on hukassa. Hän työskentelee osa-aikaisena kahvilassa, tulot riittävät hintsusti elämiseen, opinnot AMK:ssa eivät etene eikä vanhemmille ole kiva feikata kaiken olevan hyvin. Ulkopuolisuuden tuin on hukassa, mutta suurena plussana hänessä keho- ja seksipositiivisuus. Hän ei anna muiden pompottaa itseään.

Kaksi asiaa on muuttunut nuoruudestani: englanninkielen käyttö ja päihteet. Shehani käyttää päihteitä siekailematta. Jouduin kysymään muilta, mitä tarkoittaa ”laittaa denssi huuleen”. Niin viaton minä olen. Englantia sekoitettiin suomeen huoletta. Kirjassa esimerkiksi strugglattiin, kun oli vaikeuksia jonkin asian kanssa.

Tässä kirja, joka todellakin kannattaa kuunnella äänikirjana. Kirjan lukee itse kirjailija, Kashmeera Lokuge, ja lukujen alussa on luvun tunnelmaan vievä äänimaisema. En tiedä, miten juuri tuo kielien sekoittaminen olisi toiminut perinteisesta kirjasta luettuna. Äänikirjana kuus kautta viis. Mikäli äänikirjoja luetaan eläytyen, sen kuuluisi olla tälläistä.

Kirja sopii Helmet lukuhaasteen 2022 kohtaan 9. Kirjan päähenkilö kuuluu etniseen vähemmistöön.

Oletteko te huomanneet, että nuoret tai nuoret aikuiset puhuisivat suomea ja englantia sekaisin tai suhtautuisivat päihteisiin eri tavalla?

Yksi kommentti artikkeliin ”Kashmeera Loguke & Hyppe Salmi: Ilmatilaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s