Helmikuun luetut 2022

Helmikuu oli normaalia hiljaisempi lukukuukausi, sillä huonot uutiset vaikuttivat elämänkulkuuni. Nyt palaan vähitellen lukemisen pariin uudella innolla. Helmikuussa luin yhteensä seitsemän kirjaa, joista yksi oli sarjakuva, kaksi äänikirjoja ja yksi nuortenkirja. Olen nyt maaliskuun alussa siitä oudossa tilanteessa, ettei minulla oli kahden käden sormien verran keskeneräisiä kirjoja! Keskeneräisten kirjojen määrä on huvennut kahteen. Syytän tästä tämänvuotista kirjastolakkoani. Miten teidän helmikuun lukunne menivät? Onko listassani yhtään tuttuja kirjoja?

Eion Colfer: Artemis Fowl Tehtävä pohjoisessa

Toisessa Artemis Fowl-kirjassa lähdetään pelastamaan Artemiin isää Venäjältä. Seikkailuun tulee kuitenkin mutkia. Jännittävä nuortenkirja piti otteessaan. 

Gösta Knutsson: Pelle Svanlös och Taxen Max

Luin ruotsinkielisen kirjan! Suomeksi tämä on Pekka Töpöhäntä ja Mauri Mäyräkoira. Kirja sisältää Pekan ja kumppaneiden seikkailuita. Uutena tuttavuutena Max, jolta puutuu oikea korva. 

Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo

Viimein se on luettu! Kirjoitan tästä pian myös pidemmän blogipostauksen. 

Matt Kindt & Matt Smith: Folklords #1

Fantasiakirjojen tyylisessä maailmassa Ansel, joka sonnustautuu oudosti pukuun – aivan kuten meidän maailmassakin! Hän kaipaa maailmaan, josta näkee unia. Kunkin kylän nuoren on seikkailtava aikuistumisriittinä ja niinpä Ansel päättää etsiä uniensa Folklordeja. Oikein nokkela sarjakuva!

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa

Jenny-leski seikkailee 1800-luvun Turussa. Ennalta-arvattava romanttinen juoni oli juuri sitä, mitä kaipasinkin. Sen verran hyvä kirja, että hyvin todennköisesti luen tai kuuntelen sarjan toisen kirjan Puuvillatehtaan perijä. Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtaa 1. Kirjassa yhdistetään faktaa ja fiktiota.

E. Lockhart: Me olimme valehtilijoita

En olisi varmaan tarttunut tähän kirjaan ilman kimppalukua. Sinclairin suku haluaa näyttää ulospäin puhtoiselta. Teini-ikäiset serkukset viettävät kesää suvun kesäpaikass. Cadencelle tapahtuu onnettomuus, jonka jälkeen mikään ei ole kuten ennen. Kirja saa neljännen tähden nokkelan käänteensä ansiosta. Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtaan 7. Kirja kertoo ystävyydestä.

Ulla-Lena Lundberg: Jää

Hyllyäni lämmittänyt Jää voitti Finlandia-palkinnon vuonna 2012. Aika pitkään kirja siis lämmitti hyllyäni! Petter Kummel muuttaa perheineen ulkosaaristoon pastoriksi. Kirja sijoittuu muutaman vuoden aikajänteelle, jolloin perhe asettuu yhteisöön. Neljän tähden lukukokemus. Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtaan 2. Kirjassa jää tai lumi on tärkeässä roolissa.

2 kommenttia artikkeliin ”Helmikuun luetut 2022

 1. Jane / Kirjan jos toisenkin 13.3.2022 / 03:48

  Olihan tässä useampiakin tuttuja kirjoja 😊

  Pekka Töpöhäntiä tykkäsin lukea lapsena, en kyllä muista Mauri Mäyräkoiraa. Jään luin monta vuotta sitten ja on kyllä pitänyt lukea muutakin Lundbergilta, mutta se on jäänyt.
  Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo on erittäin rakas ❤️
  Puuvillatehdas -sarjasta luin tammikuussa tuon ekan osan ja jonotan toista kirjastosta. Mukavan leppoisaa luettavaa joka vie ajatukset kauas mistään kurjasta!

 2. Amma 13.3.2022 / 21:06

  Onpa monta hyvää kirjaa! Tietysti Ylpeys ja ennakkoluulo (❤️), mutta että Pekka Töpöhäntäkin! Olisikin hyvä idea lukea ruotsiksi ja muistutella kielitaitoa esiin, kieli olisi varmasti sopivan simppeliä.
  Tykkäsin Puuvillatehtaan varjosta kovin, nythän on ilmestynyt jatko-osakin, se on ehdottomasti luettava.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s