Elokuun luetut 2021

Lukuseurani ja syksyn lukusuunnitelmapinoa

Hitaan kesän jälkeen luin elokuussa 17 kirjaa. Joukossa oli niin äänikirjoja kuin ohuita kirjojakin. Katsotaan miten syksyn lukemiset menevät, kun kiireet taas alakavat. Huomasin, että olen tehnyt näitä kuukauden luetut- listoja jo vuoden. Mitä mieltä olette: onko tämä kuukauden luetut + pari syvempää postausta hyvä järjestely?

Emmi Lehtomaa: Somevaikuttajaksi

Tämän kuunteluun meni vain muutama tunti. Kirja oli suunnattu lähinnä niille, jotka haluavat tahkota rahaa somessa, mutta kirjasta on varmastikin hyötyä niillekin, jotka haluavat muistakin syistä kasvattaa seuraajamääräänsä.

Anssi Orrenmaa: Pirkan nuukailuniksit

Vaski-kirjastojen sivuilla on kirjasuosituksia ja laskin sen Helmet-kohtaan kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja. Välillä näitä pirkkaniksejä lukiessa mietti, ovatko nämä höpöhöpöhuijausta, mutta ilmeisesti Suomesta löytyy myös itaria ihmisiä.

Helen Docherty: Ruutusyöppö

Sympaattinen syksyn uutuuslastenkirja. Sini yrittää löytää ystävää, mutta kaikki tuntuvat tuijottavan vain ruutuja. Niinpä Sini alkaa ruutusyöpöksi.

Anu Holopainen: Filigraanityttö

Nopeasti lukaistu nuortenkirja pakko-oireisesta yläasteikäisestä Ennistä. Tärkeä kirja.

Kenneth Grahame: Kaislikossa suhisee

Kuuntelin tämän suorittaakseni Helmet-lukuhaasteen kohdan 27. Kirjan päähenkilö on eläin, mutta olinkin jo suorittanut sen! Ihan mukiinmenevä tarina.

Otto Sillanaukee: Zero waste 

Tämä tarttui samalta kirjasuosituslistalta kuin Pirkkaniksit. Ikävä myöntää, että olen pitkälti liian laiska zero waste-elämään, mutta paljon kirjan vinkeistä tulee käyttöön.

James Tynion IV & Michael Dialynas: Wynd Book One: Flight of The Prince

Sarjakuva teinipoika Wyndistä, joka joutuu pakenemaan kotikaupungistaan, jossa vainotaan hänen tapaisiaan maagisia henkilöitä. En malta odottaa, että saisin seuraavan osa käsiini!

Risto Isomäki, Jussi Kaakkinen & Petri Tolppanen: Sarasvatin hiekkaa

Loistava sarjakuva Finlandian voittanut teos Isomäen palkitusta romaanista, jossa eletään luonnonkatastrofin kynnyksellä.

Miya Kazuki & You Shiina: Ascendance of a Bookworm: Part 1 Volume 2 & 3

Mynen kamppailut kirjattomassa maailmassa jatkuvat. Suosittelen kaikkia lukutoukkia tutustumaan tähän mangasarjaan.

J.R.R Tolkien: Silmarillion

Hurrasin itselleni, kun sain tämän loppuun. Kalevala oli paljon helppolukuisempi. Pistää vaan pohtimaan, olisiko Silmarillion luettavampi, mikäli Tolkien olisi ehtinyt viimeistellä sen. Muuten olisin antanut vain yhden tähden, mutta maailman rakennuksesta toinen tähti.

Heikki Valkama: Pallokala

Dekkarin premissi on mielenkiintoinen: suomalainen kokki Japanissa. Kielimuuri ja kulttuurien törmäys tuovat oman lisänsä kirjaan. Kirjoittaja kuitenkin vyöryttää Japanitietoutta niin paljon, että pistää miettimään, olisiko Japaniaiheinen esseekokoelma ollut sittenkin parempi vaihtoehto.

George Orwell: Eläinten vallankumous

Eläimet ottavat vallan englantilailaisella maatilalla. Siat oppivat lukemaan ja kirjoittamaan, toisin kuin muut eläimet. Muistavatko eläimet vallankumouksen tapahtumat oikein? Viiden tähden lukukokemus.

2 kommenttia artikkeliin ”Elokuun luetut 2021

  1. LauraKatarooma 2.9.2021 / 08:01

    Kiitos sarjakuvavinkeistä! Meni lukulistalle kaikki.

  2. Anki 2.9.2021 / 09:10

    Minusta nämä koonnit ovat hyviä. En ole lukenut mitään listallasi olevaa tällä kertaa. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s