Toukokuun 2021 luetut

Toukokuussa tuntui, että tein kaikkea muuta paitsi luin. Bloggauksiakin syntyi vain yksi. Luvussa oli kolme lukupiirikirjaa, jotka tuntuivat pikemminkin hidastavan minua. Edessä on kiireinen kesäkuu, jonka aikaan tuntuu, että ehdin lukea vain tutkimuskirjallisuutta. Tässä kuitenkin edellisen kuukauden luetut.

Kazuki Miya: Ascendance of a Bookworm. Part 1. Volume 1.

Ensimmäinen kerta, kun otin Tiktokin kirjavinkistä vaarin. Lukutoukka kuolee hautautumalla kirjojen alle ja herää elämään, jossa hän on sairaalloinen lapsi maailmassa, jossa ei ole kirjoja. Viiden tähden manga. Tykkäsin kovasti.

Mariko Tamaki, Joelle Jones & Sandu Florea: Supergirl. Being Super.

Raikas nykypäivään tuotu versio Supergirlin tarinasta. 

Charlotte Bronte: Kotiopettajattaren romaani

Heidi Köngäs: Mirjami

Itsenäinen jatko-osa Köngäksen kirjaan Sandra. Kirjassa seurataan sisarusten arkea sodan ajan Suomessa. Näkökulmia oli niin monta, eikä kirja keskittynyt vain Mirjamiin. Jokin muu nimi olisi sopinut kirjalle paremmin. Loppu kurottiin liian nopeasti kasaan.

Stephen Benedict Dyson: Otherworldly Politics: The International Relations of Star Trek, Game of Thrones, and Battlestar Galactica

Dyson on amerikkalainen kansainvälisten suhteiden professori, jolla oli ongelmia opetuksessa kesäkoulussa Kiinassa. Hän keksi verrata maailman tapahtumia suosittujen sarjojen, kuten Game of Thronesin ja Star Trekin, maailmaan ja juonenkäänteisiin. Mukava välipalakirja.

Carole Maurel: Luisa. Now and then.

Kolmikymppinen Luisa kohtaa viisitoistavuotiaan itsensä. Sarjakuva pohtii, ovatko lapsuuden haaveet tärkeitä aikuisena. Miten niihin suhtautuu aikuisena?

Jarno Alastalo: Oudot tyypit

Kirja esittelee nimensä mukaan outoja tyyppejä. Osan ei soisi mielestäni olevan outoja esimerkiksi herkkä mies ja vammainen. Osa tarinoista oli taas niin outoja, että niiden todenperäisyyttä epäili. Mukava välipalakirja.

Katherine McGee: Amerikan kuninkaalliset – Majesteetti

Kuuntelin viime vuonna sarjan ensimmäisen osan, jossa elettiin vaihtoehtomaailmassa, jossa kuninkaallisia on todellisuutta enemmän. Jatko-osassa Beatricen tulee lunastaa paikkansa kuningattarena. Onko nuori nainen uskottava hallitsija? Suhdesotkujakin on luvassa! Ihanan höpsö kirja, jolle toivon jatkoa.

Heidi Köngäs: Sandra

Lukaisin sitten Mirjamia edeltäneenkin kirjan, jossa kuvataa torppari-Sandran elämää. Vaikka köyhää elämää kuvattiin seikkaperäisesti, olisin halunnut seikkaperäisempää tapahtumien kuvausta. Myös nykyaika-aspekti oli mielestäni turha. 

George Orwell: 1984

Luin tämän englanniksi klassikkolukupiiriin. Uskon, että olisin saanut enemmän irti, mikäli olisin lukenut kirjan suomeksi. Monelle varmaan kirjan premissi on tuttu: asutaan dystopiassa, jossa Isoveli valvoo kaikkea ja vääristä ajatuksistakin voi joutua tuomiolle. Lukiessa kyllä huomasi, että elementtejä tästä klassikosta on käytetty myöhemmässä popkulttuurissa ja kirjallisuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s