Huhtikuun luetut 2021

Jännä, että vaikka minusta tuntuu, etten olisi saanut luettua tarpeeksi huhtikuussa, sain kuitenkin luettua kelvollisen kasan kirjoja. Suurin osa oli vieläpä tosi hyviä. Olen tänä vuonna oppinut tarttumaan rohkeasti klassikkoon ja jättämään tarvittaesa kirjan kesken.

Emma Hooper: Koti-ikävän laulut

Connorien perhe asuu autioituvalla saarella Kanadassa. Kalojen kadottua ei kalastajille ole töitä. Vanhemmat päätyvät käymään vuorokuukausin töissä mantereella. Kirjassa kuvataan hyvin lapsuuden ajan venyvyyttä ja haja-asutusalueen autioitumista.

Garreth M. Graff: The only plane in the sky

Todella hyvin toteutettu kirja suullista historiaa 9/11 – iskuista. Tämä pitää ehdottomasti kuunnella englanninkielisenä kirjana, jossa 9/11- muistoja lukee taitavat näyttelijät. Itkin kuunnellessani lentoemännän puhelua hätäkeskukseen.

Adam Rutherford: Vastaväitteitä rasisteille – Ihmisrotujen historia, tiede ja todellisuus

Jostain syystä luulin tämän kirja olevan yhteiskuntatieteellinen, mutta sen olikin kirjoittanut geenitieteilijä. Nopealukuinen populaarikirja perustelee sen, miksi rotu on vain keksity käsite.

Kati Kelola: Vaihtuvia maisemia. 100 ideaa maata pitkin matkailuun.

Kirja on sitä, mitä lupaakin eikä auta matkakuumeeseen. 

A.J Jacobs: Kunnon mies: kuinka tavoittelin täydellistä terveyttä

Raamatullinen vuosi-kirjasta tuttu Jacobs aloittaa taas uuden projektin. Hän yrittää elää mahdollisimman terveellisesti kaksi vuotta. Liikunnan lisäämisen ja oikeanlaisen ravinnon lisäksi hän kokeilee myös joitakin kyseenalaisia keinoja. 

Katri Merikallio: Tarja Halonen – erään aktisivistin tarina

Tarja Halosen elämänkerta, mutta näkökulmana hänen toimintansa kansalaisjärjestöissä ja ihmisoikeustyössä. Mukana myös paljon mielenkiintoisia palasi historiasta. Esimerkiksi lomaltapaluuraha kehitettiin, jotta työntekijät eivät loman jälkeen karkaisi Ruotsiin töihin.

Tillie Walden: On as sunbeam

Sarjakuvaromaani nuoresta Miasta, joka matkaa avaruudessa osana tiimiä kunnostamassa rakennuksia. Takaumissa palataan Mian sisäoppilaitosaikoihin ja nuoruuden rakkauteen. Viiden tähden lukukokemus.

Juno Dawson: Mallikappale

Hanna-Reetta Schreck: Säkenöivät ja oikukkaat. Suomen kultakauden naisia.

Schreck on koonnut teokseen kuuden 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa eläneen naisen tarinaa. Tarinat ovat persoonallisia ja se, miten Schreck puhuttelee Fin de sieclen naisia tuo mieleen Mia Kankimäen Naiset, joita ajattelen öisen. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s