Tammikuun luetut 2021

Tammikuu oli hyvä lukukuukausi. Osaltaan siihen auttoi Taru sormusten herrasta-lukupiiri ja kirjallisuustieteen Suomalaisen kirjallisuuden historia-kurssi. Kun oli muutenkin ”pakko” lukea, lukuinto kumuloitui ja kasvoi. Tässä kootusti lukemani kirjat. Taru sormusten herrasta-lukupiiriä pääsee seuraamaan Instagramissa #kimppakyytimordoriin tunnisteella.

David Attenborough: Yksi elämä, yksi planeetta

Eveliina Talvitie: Miten helvetissä minusta tuli feministi?

Kelpo kirja, jossa Talvitie käy henkilökohtaisen elämäänsä läpi käyden feminismin pointteja. Minulle ei tosin kirjassa ollut paljoa uutta.

Siiri Eloranta: Kesämyrsky

Kertomus kesästä, valehtelusta ja kaveriporukasta. Kesän lämmön ja lapsuuden loppumattomat päivät voi tuntea. Kirjassa on hiukan spekulatiivisen fiktion elementtejä, mutta ne eivät ole pääosassa.

Robin Ha: Almost American girl

Omaelämänkerrallinen sarjakuva tytöstä, joka muuttaa yksinhuoltaäitinsä kanssa Koreasta Alabamaan 1990-luvulla. Kulttuurishokki on melkoinen ja Robin joutuu ummikkona kouluun. 

Tagame Gengoroh: My brorther’s husband vol. 2

Yaichi on yh-isä, jonka ovelle ilmestyy kanadalainen Mike. Mike kertoo olevansa Yaichin edesmenneen veljen aviomies. Sarjassa Yaichi joutuu kohtaamaan omat ja muiden ennakkoluulot. 

Kalevala

Luin tämän Suomen kirjallisuuden historian kurssia varten. Hyvä, että tuli luettua, vaikka 8 runoa päivässä oli kova tahti. Kalevala on parhaimmillaan hitaasti luettuna. 

Jojo Moeys: Elä rohkeasti

J.L Runeberg: Vänrikki Stoolin tarinoita

Ei olisi tullut luettua ilman kirjallisuustieteen kurssia. Kansallisromantiikan hengessä runoiltu teos lähinnä Suomen sodan sankareista.

Heike Reinecke & Andreas Schlieper: Kuuluisat kissat ja heidän ihmisensä

Yöpöydän kirjaksi tai välipalaksi sopiva kirja, jossa nimensä mukaan kerrotaan kuuluisuuksista ja heidän kissoistaan. Mukana ovat muun muassa Ernest Hemingway, Isaac Newton ja Winston Churchill, mutta myös paljon tuntemattomampia nimiä. 

Sofi Oksanen: Puhdistus

Jari Hanska, Minea Koskinen, Emilia Mäenmaa, Tuija Siltamäki: Saamattomat – Millainen Suomi meille jää?

Kokoelma journalistisia kirjoituksia Suomesta, jollainen milleniaaleille jää suurten ikäluokkien jälkeen. Muutamia hyviä pointtejakin löytyi. Esimerkiksi useimmiten puhutaan työuran ja perheen yhdistämisestä, mutta entä työttömyyden ja perheen yhdistäminen.

Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä

Luin tämän kijallisuustieteen kurssille. Luin selkokirja version viime vuonna. Bloggaus siitä tässä.

Minna Canth: Työmiehen vaimo

Tämänkin nyt, kurssille lukemani kirja, on aiemmin blogattu. 

Eino Leino: Helkavirsiä I-II

Tätäkään ei olisi tullut luettua, jollen olisi kirjallisuustieteen kurssilla. Kalevalamitan uudistusta ja Suomi-kuvan rakennusta 1900-luvun alussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s