Marraskuun luetut 2020

Julia Tuvesson: Arkivegeä

Tämän kirjan tarkoituksena on kannustaa kasvisruokavalioon, vähentämään hävikkiä ja antaa inspiraatiota arkiruokaan. Valitettavasti olen vasta tutustunut Elina Innasen ja Suvi Auvisen Lapsiperheen vegaanikeittokirjaan, jossa mennään piirun verran pidemmälle. Tuvessonin kirjassa haittaa, että proteiininlähteenä käytetään usein juustoa. Kirja on ruotsalainen ja se näkyy – Suomessa tutut härkikset ja nyhtökaurat loistavat poissaolollaan.

Neil Gaiman, Andy Kubert & Richard Isanove: Marvel 1602

Entä jos Marvelin supersankarit eläisivätkin 1600-luvun alussa? Idea on mielenkiintoinen ja sarjakuvan on käsikirjoittanut fantasiakirjailija Neil Gaiman. Tuntuu kuitenkin, että paukut käytetään nopeasti loppuun. Ihan jees.

Margaret Atwood: Viimeisenä pettää sydän

Elina Innanen & Suvi Auvinen: Lapsiperheen vegaanikeittokirja

Tästä kirjasta saa hyvin tietoa vegaaniksi ryhtymisestä. Hieno idea on esittää kuuden viikon ruokalistat. Reseptit on jaettu jokaiselle viikonpäivälle teeman mukaan. Eli maanantain kohdalla on kuusi perunan kaveriksi sopivaa reseptiä ja suununtain uuniruokia. Tämän kirjan ostin kotikirjastooni.

Katharine McGee: Amerikan kuninkaalliset

Marie Kondo & Scott Shonenshein: Konmari työilon löytämisen taika

2010-luvun ilmiö konmarittaminen työpaikalle siirrettynä. Aineelliset ja aineettoman työympäristön siistimällä fokusoituu säkenöivään iloon, saa enemmän työtehoa ja tuottavuutta. Monet vinkit olivat sellaisia, jotka minulla on jo käytössä, osa oli uutta. Nopealukuinen opus.

Mari Manninen: Kiinalainen juttu

Manninen voitti vuonna 2016 Tieto-Finlandian Kiinan yhden lapsen politiikasta kertovalla kirjallaan. Vuonna 2018 julkaistussa Kiinalaisessa jutussa murretaan myyttejä Kiinasta, kuten se, että kiinalaiset syövät joka ateriallaan riisiä tai että Kiinalla olisi ollut tuhansien vuosien pituinen yhtenäinen historia. Erittäin mielenkiintoinen kirja.

Mindy Kaling: Why not me?

Kaling on tuttu muun muassa Office- sekä The Mindy Project-sarjoista. Kuuntelin omaelämänkerrallisen kirjoitelman Kalingin itsensä lukemana. Tason huomasi siitä, että moneen kertaan huomasin ajattelevani ihan muuta kirjaan keskittymättä.

Elisabeth Acevedo: Kaikilla mausteilla

Acevedon edellinen kirja säeromaani Runoilija X on viiden tähden teos. Olinkin hiukan pettynyt, kun Kaikilla mausteilla onkin normaali nuortenromaani. Emoni on teini-äiti, jonka intohimona on ruuanlaitto. Onnistuuko hän keräämään rahaa koulun gastronomia-kurssin Espanjan matkaan ja selvittämään, mitä haluaa tulevaisuudelta? Kelpo romaani. 

Eeva Kilpi: Animalia

En ole aiemmin lukenut Kilven runoja. En ole runoja analysoija. Nämä runot kuitenkin liikuttivat jotain minussa. Näitä ei voinut ahmia montaa putkeen, vaan niitä piti makustella. Luen varmasti Kilpeä jatkossakin.

A.A. Milne: Nalle Puh

Tiedättekö, mikä on Nalle Puh ruotsiksi? Nalle Puh. Varasin tämän kirjan kirjastosta, koska Helmet-lukuhaasteeseen piti lukea kirja, jossa eksyttiin. Huomasin vasta kotona kirjan avattuani, että kyseessä olikin ruotsinkielinen Puh. Ihmeen kivuttomasti sain kuitenkin Puhin luettua, kielestä huolimatta. Olo oli kuin vuosia sitten, kun vasta aloitin englanninkielisen kirjallisuuden lukemista. Tärkeintä on, että ymmärtää juonen, sanastoa oppii siinä samalla.

Pettymys oli suuri, kun Tikru ei tullut vielä tässä kirjassa.

Riku Rantala & Tuomas Milonoff: Mad Music

Kirjassa käydään maanosa kerrallaan läpi maailman musiikkia ja musiikin historiaa. Mielenkiintoinen kirja. Varmasti saisi vielä enemmän irti, mikäli kuuntelisi kirjassa suositellut biisit. Esineenä kirja oli ärsyttävän muotoinen ja kokoinen, jolloin sitä oli vaikea lukea sängyssä. Kirjaan piti siis ihan perehtyä nojatuolissa kirja tyynyn alle tuettuna. 

Tyra Banks: Perfect Is Boring: 10 Things My Crazy, Fierce Mama Taught Me about Beauty, Booty, and Being a Boss

Mauri Kunnas: La magia de Papá Noel

Koska sain luettua Nalle Puhin ruotsiksi, päätin kokeilla, osaanko lukea huonolla lukioespanjallani. Tökki enemmän kuin ruotsi, mutta sain selkoa tarinasta. Voisin jatkossakin lukea ruotsin- ja espanjankielisiä lastenkirjoja.

Kunnaksen kirja esittelee Joulupukin Korvatunturilla. Espanjankielistä versiota lukiessani en malttanut olla miettimättä, miltä himmelit, joulutortut ja tonttujen joulusauna näyttää Skandinavian ulkopuolella.

Vesa Sisättö: Lukemisen voima

Taas yksi kirja, jossa pohditaan lukemisen tärkeyttä ja lukujumin voittamista. Kirjassa annetaan paljon konkreettisia vinkkejä lukemisen aloittamiseen ja lukuvinkkejä eri elämänvaiheisiin. Itselleni mielenkiintoisia osio kirjassa oli lukemisen historia. Tiesitkö, että vuosia luettiin ääneen ja hiljaa lukeminen tuli vasta paljon myöhemmin?

Alice Oseman: Heartstopper vol.3 

Nickin ja Charlien sympaattinen rakkaustarina jatkuu. Nyt pojat pohtivat, kuinka kertoa muille seurustelustaan. Koulun kanssa retken Pariisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s