Katharine McGee: Amerikan kuninkaalliset

Halusin kevyttä kuunneltavaa. Vaihtoehtotodellisuuteen sijoittuva Amerikan kuninkaalliset sopi siihen mainiosti.

Kirjan maailmassa Yhdysvalloissa ei ole missään vaiheessa ollut presidenttiä, vaan George Washingtonista oli tullut aikanaan ensimmäinen Amerikan kuningas. Tämä ilmeisesti on vaikuttanut siihen, että muuallakin maailmassa on enemmän monarkeja. Kirjassa mainitaan esimerkiksi Venäjän tsaari.

Kirjassa seurataan neljää nuorta naista. Hallitsevan kuninkaan isä sääti lain, jonka mukaan naisestakin voi tulla Amerikan hallitsija. Kruununprinsessa Beatrice on kunnollinen ja kansan suosikki. Hänen sisaruksensa kaksoset Jefferson ja Samantha sen sijaan päästelevät enemmän höyryjä ja pohtivat, mitä voivat tehdä elämällään kameroiden edessä.

Beatricen ja Samanthan lisäksi kertojina ovat kaksi hyvin erilaista naista: Nina ja Dafne (en ole varma, miten nimi kirjoitetaan, koska kuuntelin kirjan äänikirjan). Nina on Samanthan lapsuudenystävä. Heillä on samanlaiset tatuoinnit ystävyyden merkkinä. Siinä missä, Sam on villi rajojen kokeilija, Nina on järjen ääni. Dafne sen sijaan on entinen Jeffersonin tyttöystävä, jonka elämän tarkoitus on pitää yllä hyvää mainetta ja päästä prinssin puolisoksi.

Kirja vaihtoehtohistoriasta olisi voinut saada enemmänkin irti. Jos kuninkaat istuisivat vallan kahvasssa presidenttien sijaan, mikä olisi demokratian laita? Kirja on kuitenkin puhdasta rakkaushömppää. Kirjassa on useampiakin kiellettyjä rakkauksia.

Kirjan juonikuviot jäivät auki. Seuraava osa ilmestyykin suomeksi ensi keväänä. Kirja on kevyttää kuunneltavaa, jonka juonikuviot ovat arvattavissa. Kirjan amerikkalaiset rakastavat kuningashuonetta varauksettomasti. Olisikin mielenkiintoista lukea jatkossa kuningashuoneen vastoinkäymisistä.

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtaan 11 vaihtoehtohistoria.

11 kommenttia artikkeliin ”Katharine McGee: Amerikan kuninkaalliset

 1. I don´t speak Polish 18.11.2020 / 23:39

  Kevyt kuunneltava voisi olla itsellekkin mukavaa vaihtelua espanjan kielioppi kuunteluiden sijaan:)

 2. Minttuvernetin elämää -blogi 19.11.2020 / 19:10

  Täähän kuulostaa mielenkiintoiselta! Kiitos vinkistä. (: Äänikirjojen maailmaan en ole vielä päässyt kiinni, se on mulle täysin vierasta, mutta rakastan lukea kirjoja kyllä hurjasti. Ja joskus sitä kaipaa sellaista kevyttä, ennalta-arvattavaa rakkaushömppää. (:

 3. Elegia 20.11.2020 / 10:51

  Minulla onkin etsinnässä kirja tuohon Helmet-lukuhaasteen kohtaan (vaihtoehtohistoria), mutta tämä ei kyllä nyt ihan kauheasti alkanut innostaa. 😀

 4. jowi 21.11.2020 / 19:01

  Mielenkiintoinen kirja kyllä! Pistää miettimään =)

 5. Amma 22.11.2020 / 10:54

  Luin tämän viime keväänä ja tykkäsin kovasti. Minun aivonystyröitäni tämä nimenomaan hersytti miettimään demokratiaa laajemmin. Kirjassa oli mielenkiintoinen ja aika mahdolliseltakin tuntuva ajatusleikki siitä, että mikäli USA:sta ei olisi tullut tasavaltaa, ei ehkä Eurooppakaan olisi demokratisoitunut, kun Ranskan vallankumous olisi jäänyt tapahtumatta. Venäjällä ja Saksassa hallitsisivat edelleen keisaria ja niin edelleen.
  No, pääpaino tarinassa toki on nuorten kasvukertomuksilla, mikä toi mukavaa keveyttä kirjaan.

 6. Tiina 22.11.2020 / 15:24

  Mielenkiintoinen

 7. Jane / Kirjan jos toisenkin 22.11.2020 / 16:23

  Mulla on tämä vieläkin lukematta, kun Otava dissasi arvostelukappalepyyntöni 😉

  Kuunnella ehkä voisikin jossain välissä, tosin mulla on järkyttävän pitkä äänikirjalistakin suosikeissa….. riippuen kyllä siitäkin kuka lie tämän lukija.

 8. Minna 22.11.2020 / 17:34

  Storytelissä pääsee näppärästi vaihtamaan kuuntelusta lukemiseen ja takaisin niin että paikka säilyy. En malttanut olla tsekkaamatta nimeä, Daphne se on kuten arvelinkin 😉

  Tarina kyllä kuulostaa hieman kepeältä nykyiseen olotilaani. Heräsi myös kysymys, aukeaako se paremmin jos tuntee yhdysvaltalaista yhteiskuntaa ja oloja, vai riittääkö eurooppalainen naistenlehtitason monarkiatuntemus?

  Minna /Kirsin Book Club

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s