Lokakuun luetut 2020

Lokakuussa tuntui, etten lue niin paljoa kuin haluaisin. Äänikirjat siivittivät metsäkävelyitäni. Kuun lopussa päätin lopettaa kirjastosta varailuin, poistin varauksia ja keskittyä hyllynlämmittäjiin. Kunhan saan ensin kotona jo olevat kirjaston kirjat luettua.

Drew Barrymore: Wildflower

Kuuntelin Barrymoren teoksen hänen itsensä lukemana. Kyseessä ei ole perinteinen elämänkerta vaan erinäisiä tarinoita ja juttuja hänen elämästään. Kevyttä kuunneltavaa.

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu Helsingissä

Tatu ja Patu menevät käymään Helsingissä Jori-serkkunsa luona, joka on kiireinen liikemies. Niin kiireinen, että paikasta toiseen syöksytään pää kolmantena jalkana. Mutta miksi Jorin salkku savuaa?

Sarah Crossan: Weight of water

Mukiinmenevä säeromaani puolalaisesta Kasienkasta, joka muuttaa äitinsä kanssa Britteihin etsimään isäänsä. Tätä ei ole valitettavasti suomennettu.

Eeva Kolu: Korkeintaan vähän väsynyt

Kivi Aleksis: Seitsemän veljestä

Demi Moore: Inside out

Kuuntelin Demi Mooren elämänkerran hänen itsensä lukemana. Barrymoren teokseen verrattuna hänen tarinansa eteni kronologisesti. Lopussa hän kertoi haluavansa kertoa tarinansa omilla ehdoillaan. Toisin kuin Barrymore Moore ei huutanut välillä, joten kuuntelukokemus oli mukavampi.

Sayaka Murata: Lähikaupan nainen

Mukiinmenevä kirja japanilaisesta naisesta, joka on työskennellyt 18 vuotta lähikaupassa. Ulkopuoliset paheksuvat 36-vuotiasta naimatonta osa-aikatyöntekijää, joka ei etene elämässään. Mukava välipalakirja.

Evie Wyld: Me olemme susia

Takakansi lupaa näkökulmaa naisväkivaltaan 1700-, 1900- ja 2000-luvuilla. Väkivaltaa kirjassa oli odotettua vähemmän. 1900- ja 2000-luvun tarinat kietoutuivat toisiinsa, mutta 1700-luvun tarina jäi irralliseksi. Kaikesta huolimatta tämän luki mielellään. 

Erling Kagge: Kaikki paitsi käveleminen on turhaa

Mukava välipalakirja, jossa pohditaan kävelyä. Kagge on kävellyt muun muassa Pohjoisnavalle ja kertoo tutustuvansa mielummin paikkoihin kävellen kuin jonkin ajoneuvon kyydissä. Kagge ei mieti päämäärää vaan arvostaa itse matkaa.

Annie Austen: Hulluna kirjoihin

Todella nopealukuinen kirja, jossa pohditaan muun muassa kuinka kirjahyllyn voi järjestä, mitä Obama lukee sekä siteerataan kirjoja, joissa puhutaan lukemisesta. 

Riku Rantala & Tuomas Milonoff: Mad Spirit

Riku Rantala & Tuomas Milonoff: Mad world Seikkailijan atlas

Lapsena kulutin aikaa lukemalla vanhempieni kirjahyllyjä lämmittäneitä tietosanakirjoja. Rantalan ja Milonoffin Seikkailijan atlas herätti minussa nostalgisia tunteita. Uppouduin tutkimaan kirjan karttoja ja eri maiden kuvauksia sekä tietenkin oppimaan uutta. Niiden jälkeen on muutamia eri aiheita, joihin pureudutaan tarkemmin kuten uskonnot ja talous. Tämä kirja ehdottomasti uppoutumistarkoitukseen!

Kevin Panetta: Bloom

Ari haluaisi jo kovasti muuttaa kotoa, mutta hänen isänsä velvoittaa hänet työskentelemään perheen leipomossa. Leipomoon palkataan myös Hector, jonka leipomusintoa Ari hiukan kadehtii. Ainakin minun silmääni miellytti tämän sarjakuvan piirostyyli.

Yuval Harari, Daniel Casanave & David Vandermeulen: Sapiens ihmiskunnan synty Osa 1.

Viiden tähden sarjakuva, jossa kerrotaan populaaristi Yuval Hararin Sapiens-kirjasarjaan liittyneitä oppeja ihmiskunnan synnystä maanviljelyn alkuaikoihin. 

13 kommenttia artikkeliin ”Lokakuun luetut 2020

 1. I don´t speak Polish 2.11.2020 / 20:11

  Omat luetut lokakuussa on tasan nolla:( Täytyykin ottaa taas joku hyvä kirja luettavaksi:)

  • Seregi 5.11.2020 / 17:10

   Lue vaikka joku espanjankielinen sarjakuva tai lastenkirja 😉

 2. Minna Vuo-Cho 3.11.2020 / 14:55

  Kerrankin olin lukenut useamman listatun kirjan eli Barrymoren, Lähikaupan naisen ja Tatun ja Patun seikkailut.

 3. finintirol 4.11.2020 / 20:52

  Kiitos jälleen esittelyistä:) Nämä on hyviä listoja. Nopea katsoa ja lyhyt kuvaus kertoo olennaisen, jotta kannattaako teoksesta penkaista lisätietoa.

 4. Elegia 5.11.2020 / 18:38

  Melkoisesti olet lukenut, vaikkei sinusta siltä tuntunutkaan. Näistä kirjoista olen vain tuon Muratan Lähikaupan naisen lukenut.

 5. Tuulevin lukublogi 5.11.2020 / 19:21

  Näistä olen lukenut Seitsemän veljestä ja Lähikaupan naisen. Ensisilmäyksellä ei mitään yhteistä, mutta ehkä sittenkin? Tarve elää omannäköistä elämää, vaikka yhteiskunta pakottaa kaavoihinsa?

  Minä luin 11 ja kuuntelin 6 kirjaa lokakuussa.

 6. Jane / Kirjan jos toisenkin 7.11.2020 / 16:09

  Jaa oliko tämä sinulle sellainen ”en lukenut juuri mitään” -kuukausi 😀

  Minä olen ihan hulluna laittanut kirjastovarauksia. Joissain on niin monta varaajaa jo ennen minua ja meidän pikkukaupungin kirjastossa monesti vain pari kappaletta samaa kirjaa, mutta kai se on joku Murphyn laeista, että ne kaikki tulee haettavaksi yhtä aikaa vaikka kuinka olet yrittänyt suunnitella. Ja sitten vaan neljä viikkoa….. koska seuraavat varaukset painaa päälle niissäkin. Ei korona-ahdistusta vaan kirjastoahistus.

  Lähikaupan naisen olen lukenut, Sarah Crossanin kirjan olisin voinut kuunnella englanniksi, muttei näköjään löydy kuin ne kaksi suomennettua. Niistä Yksi on merkattuna suosikkeihin, sitä missä kuolemaantuomittu veli en voi ajatellakaan, en kestä nykyään niin surullisia aiheita… Barrymoren kirjassa on kivan pirteä kansi ☺

 7. jowi 7.11.2020 / 18:57

  Olisi todella kiinnostava lukea Drewn kirja – empä ilman sua olisi tiennytettä on edes kirjoittanut!

 8. Amma 8.11.2020 / 13:53

  Olet lukenut paljon ja kiinnostavia kirjoja! Minua ahdistaa, kun pinossa on vaikka mitä luettavaa, mutta aikaa lukemiselle ei tahdo löytyä.
  Minä olen lukenut tänä vuonna aika paljon elämäkertoja ja näyttelijöiden kirjoittamia teoksia, joten Demi Moore ja Drew Barrimore kävisivät sarjaan. Varsinkin tuo Mooren kirja kiinnostaa.

 9. Hyvä ja ytimekäs lista kirjoista. Itse en ole päässyt äänikirjojen maailman kanssa vielä sinuiksi. Lenkillä voisi tosiaan kokeilla, hyvä idea. Kiitos, kun jaoit!! ,🙂

 10. Minna 8.11.2020 / 18:52

  Minä nappaan tästä mukaani säeromaanin. Ensin löi ihan tyhjää, mutta googlattuani muistin sanan kuulleeni. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Elizabeth Acevedon suomennettu säeromaani Runoilija X siirtyi kirjahyllyyni Storytelissä. Kiitos vinkistä!

 11. Linnea 8.11.2020 / 23:26

  Voi että mitä kaikkea oletkin ehtinyt lukea lokakuussa!

  Itse olen näistä kuunnellut vain tuon Mooren elämäkerran, josta pidin kyllä kovasti. Ja Tatu ja Patu Helsingissä on meillä luettu myös useita kertoja!

  Crossanilta en ole lukenut vielä mitään, sen tilanteen haluaisin korjata, mainitsemasi sarjakuvat aion myös laittaa lukulistalleni!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s