Syyskuun luetut 2020

Syksy ja ruska on täällä, vaikka onkin vielä lämmintä. Syyskuun lopussa tarkistin myös Helmet lukuhaasteen 2020 tilannetta ja huomasin, että minulla on 40/50 luettuna. Tosin osan luetuista kirjoista laitoin useampaan kohtaan. Syksyn uutuuksia tulee vähitellen luettavaksi kirjastosta. Ja pian on myös Helsingin etäkirjamessut!

Maria Pettersson: Historian jännät naiset

Suvi Auvinen (toim.): Mitä tapahtuu huomenna lukemiselle?

Ihan mukiinmenevä esseekokoelma, jossa kauhistellaan enemmän lukemisen vähenemistä kuin tarjotaan siihen ratkaisuja. Valitettavasti luulen, ettei kirja eksy niiden käsiin, jotka voisivat asiaan vaikuttaa.

Tomi Kontio, Heta Mulari, Riitta Oittinen, Jari Sinkkonen, Sisko Ylimartimo: Kuka Harry Potter? : avain fantasian maailmaan

Vielä paluu Potter-maailmaan artikkelikokoelman muodossa. Kuusi artikkelia pohtivat muun muassa Potteria ilmiönä sekä Potter-maailman tyttöjä. Yleistajuista, ei liian akateemista tekstiä.

Tiitu Takalo: Minä, Mikko ja Annikki.

Pidän paljon Takalon piirrostyylistä. Tämän kertainen sarjakuva kertoo sekä hänen ja hänen puolisonsa Mikon tarinan että Tampereella sijaitsevan puutalokortteli Annikin tarinan. Mikäli ihastuit Takalon omaelämänkerralliseen Memento Moriin, kannattaa sinun tarttua myös tähän.

Fredrik Backman: Kiekkokaupunki

Tee Franklin, Jenn St-Once & Joy San: Bingo Love

Sympaattinen sarjakuva kahdesta naisesta, jotka rakastuvat 1960-luvulla, ajautuvat erilleen ja tapaavat taas vanhoina. Oikein sopiva lukeminen Helsinki Pride-viikolle.

Brian K. Vaughan, Cliff Chiang & Matt Willsson: Paper Girls vol. 1-6

Halloweenina 1988 neljä clevelandilaista lehdenjakajatyttöä joutuu keskelle tulevaisuuden sotatoimia ja päätyvät itsekin matkustamaan ajassa. Viiden tähden sarjakuva, josta ei toimintaa ja vauhtia puutu. 

Sarah Crossan & Brian Conaghan: We come apart

Kun ei löydy tarpeeksi suomenkielisiä säeromaaneja, pitää siirtyä englanninkielisiin. Jess jää kiinni näpistelystä ja joutuu keräämään roskia puistoon. Nicun vanhemmat haluavat naittaa hänet romanialaiselle tytölle. Nuoret tapaavat puistossa ja Nicu ihastuu Jessiin. Kuvittelinko vain vai oliko Nicun osuudet kirjoitettu huonolla englannilla?

Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa

Sarah Crossan: Toffee

Allison karkaa väkivaltaisen isänsä luota ja päätyy asumaan salaa dementoituneen Marlan taloon. Mukiinmenevä säeromaani, joka kuvaa koskettavasti nuoren Allisonin ja Marlan ystävyyttä.

Terhi Kokkonen: Rajamaa

Ultra Brasta ja Scandinavian Music Groupista tuttu Terhi Kokkonen on kunnostautunut kirjailijana. Kirjassa Karo ja Risto joutuvat onnettomuuteen ja joutuvat yöpymään luksushotellissa pohjoisessa. Kirja herätti minussa lähinnä ärsytystä.

Paula Nivukoski: Mainingin varjo

Tiitu Takalo: Tyhmä tyttö

Epätasainen kokoelma Takalon vanhoja lyhyitä sarjakuvia. Lue mielummin Takalolta täyspitkä tarinaalbumi.

Scott Snyder, Charles Soule & Giuseppe Camuncoli: Undiscovered country Vol.1

Dystopiasarjakuva, jossa Yhdysvallat on eristäytynyt muurein. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Yhdysvalloista saadaan viesti, joka vihjaa sieltä saatavan lääkkeen muualla maailmassa riehuvaan pandemiaan. Sekalainen joukko lähetetään matkaan eikä reissu olekaan sellainen kuin olisi odottanut.

Jani Saxell (toim.) Parasta katseluaikaa

Olen lukenut vuoden sisällä kolme eri televisiota koskevaa esseekokoelmaa ja tämä oli niistä paras. Se keskittyi tämän vuosituhannen sarjoihin, lähinnä eri suoratoispalveluihin löytyviin. Suosittelen tätä kirjaa porttihuumeena esseekokoelmiin.

Alice Oseman: Heartsopper vol.2

Luin viime kuussa sarjan ensimmäisen osan, jota tämä osa jatkaa. Charlie ja Nick ovat ihasruneita,mutta Nickiä hermostuttaa kaapista tulo. Kiva tarina nuoresta rakkaudesta.

Laura Ertimo & Mari Ahokoivu:  Ihme ilmat! miksi ilmasto muuttuu

Alakoululaisille suunnattu kirja ilmastonmuutoksesta. Tekstiä on paljon, joten ei ehkä ihan pienemmille. Kuvat ovat hellyyttäviä ja ilmastonpelastusvinkit hyviä.

Gengoroh Tagame: My brother’s husband vol.1

Yaichin kotiovelle ilmestyy kanadalainen Mike, joka kertoo olevansa Yaichin edesmenneen kaksoisveljen aviomies. Asiat, joita Yaichi ei ehkä uskalla ottaa esiin, tulevat Yaichin tyttären Kanan suusta. Sarjakuva avaa hyvin japanilaisten (ja muidenkin) ennakkoluuloja homoseksuaaleja kohtaan. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s