Muumilaakson lukuhaaste

Kirjatubesta ja -gramista tutut Syyslukija ja Kymmenes kirjain polkaisivat käyntiin Muumilaakson lukuhaaasteen, joka huipentui Tove Janssonin syntymäpäivänä eilen. Valtioneuvosto muuten suositteli silloin ensimmäistä kertaa liputusta. Olin pettynyt, kun meidän taloyhtiömme lipputangossa ei liehunut lippu.

Käydäämpä lyhyesti läpi kirjoja, joita luin Muumilaakson lukuhaasteeseen.

Pikku Myy-kohtaan sopi mainiosti Kirsti Kurosen säeromaani Paha puuska. Neljästoista vuotiaan Hillan pikkuveli Lauri jää junan alle. Kirjassa tehdään surutyötä eikä Hilla usko, että Lauri olisi tehnyt itsemurhaa. Olisin lukenut kirjaa pidempäänkin.

Hemuli-kohtaan luin Turku kaupunkioppaan. Vaikka olenkin asunut Turussa jo kuusitoista vuotta, löysin oppaasta uusia puolia kotikaupungistani. Olen pitänyt Turun kaupunginkirjaton uutta osaa ihan vasta avattuna, mutta kaupunkioppaasta luinkin sen valmistuneen vuonna 2007. Niin se aika kuluu. Tosin vuonna 2017 julkaistussa kirjassa oli muutamia vanhentuneita tietoja.

Nuuskamuikkunen-kohtaan kuuntelin Beth O’Learyn Kimppakämpän. Tiffany muuttaa Kimppakämppään Leonin kanssa. Leon tekee yötyötä saattohoidossa ja Tiffany työskentelee kustannustoimittajana. Sopimukseen kuuluu, että Tiffany on kämpässä arkiyöt ja viikonloput ja Leon muut ajat. Pienessä kämpässä he jakavat saman sängyn ja keskustelevat post it-lapuilla.

Annoin tälle kirjalle Goodreadsissa viisi tähteä, koska siinä tuntui kaikki natsaavan ja se oli viihdekirjaksi hyvä. Pidin myös siitä, että Leonin pätkät luki mies ja Tiffanyn nainen, jolloin juonta oli helpompi seurata.

2020-luvulla Annastiina on säätämässä lakia rajatusta kansalaisoikeudesta, jossa omaisuus siirtyy valtiolle, jollei henkilö kuole ennen 75 täyttäessään. 2050-luvulla Annastiina on täyttämässä 75. Kuolinpäiväjuhlien ja exituksen lähestyessä hän ei olekan enää niin varma.

Kirja sopii kohtaan Haisuli. Rikos siinä on juuri Annastiinan pakeneminen. Vanhuus tuntuu kaukaiselta, kunnes se on tässä.

Mörkö-kohtaan valitsin Sinuhen, joka pelotti paksuudellaan ja klassikkoasemallaan. Voit käydä lukemassa Sinuhe-bloggaukseni tästä.

Mukava, että niin moni tuntui ottaneen haasteen vastaan. Kuvia oli mukava seurata sekä #muumilaaksonlukuhaaste että #muumilaaksonkuvahaaste tägien alla.

2 kommenttia artikkeliin ”Muumilaakson lukuhaaste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s