Minna Rytisalo: Rouva C

Lopettelin tämän kirjan jo viime vuoden puolella, mutta ennen kirjoittamista halusin haudutella lukemaani. Olen lukenut aiemmin Rytisalon Lempi-kirjan, josta pidin kovin ja olen myös lukenut Minna Canthin Työmiehen vaimon. Fanitin siis valmiiksi jo tämän kirjan kirjoittajaa ja päähenkilöä.

Kirjan teksti oli kaunista, kuten myös Rytisalon aiemmassakin teoksessa. Rouva C keskittyy Canthin suhteessa hänen mieheensä. Alussa hän opiskelee järvikaupungin opettajaseminaarissa, jonka lehtori ihastuu häneen. Kirja loppuukin hiukan lehtori Canthin kuoleman jälkeen, joten emme pääse seuraamaan rouva C:n kirjailijan uraa. Tämä on sekä kirjan vahvuus että heikkous. Kirja tuntuu typistävän rouva C:n vain äidiksi ja rouvaksi, vaikka hän oli paljon muutakin. Toisaalta on mielenkiintoista lukea uraauurtavan kirjailijanaisen yksityisestä puolesta.

Kirjassa on miltei neljäsataa sivua. Mielestäni kirja olisi voinut olla ohuempikin, sillä rouva C:n maatessa hermojaan lepuuttamassa kohtia oli liikaa. Tämä ei kuitenkaan ollut kirjana samanlaista suossa tarpomista kuin Tommi Kinnusen uusin, Pintti. Lyhyet luvut tekivät kirjasta sopivat kassikirjan, jota luki mielellään odotushuoneessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s