David Duchovny: Pyhä lehmä

lataus.png

David Duchovny on tunnettu lähinnä roolistaan X-filesin Mulderina sekä monesta muusta sarjasta ja elokuvasta kuten Californicationsista ja Twin Peaksista. Muutama vuosi sitten hän kuitenkin kunnostautui kirjailijana kirjoittamana viihteellisen Pyhä lehmä-kirjan.

Elsie asuu pienellä maatilalla. Eräänä iltana hän saa kuitenkin kuulla tehotuotannosta sekä siitä, mitä lehmille käy, kun ne ”katoavat” tilalta. Hän päättää muuttaa Intiaan, jossa lehmä on pyhä eläin. Mukaan suunnitelmaan tulee Jerry – possu, joka haaveilee Israelista ja Tom-kalkkuna, jonka mielessä on Turkki (Turkey).

Luvut kirjassa ovat lyhyitä ja ne ovat kirjoitettu Elsien muistelmiksi. Itse en tykännyt pätkistä, joissa Elsie kertoi, mitä mieltä kustannustoimittaja oli ollut jostain ratkaisusta. Se rikkoi mielestäni hiukan kirjan illuusiota. Kirja on etupainotteinen. Alussa valmistellaan ja pohditaan pitkään seikkailuun lähtöä, mutta Intiassa viivytäänkin vain parin luvun verran.

Tämä kirja on erinomainen kassi- tai välipalakirja, sillä siitä ei tipu kärryiltä, vaikka lukeminen olisikin pätkittäistä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s