Meik Wiking: Hygge. Hyvän elämän käsikirja.

hygge.jpg

Tämän kirjan lukemisesta on jo kuukausia. Tarkoituksenani oli alunperin tehdä video youtube-kanavalleni, mutta koska kohtasin paljon vaikeuksia kuvaamisen kanssa, asia vain jäi. Nyt jaan teidän kanssanne muutamia ajatuksia, jotka kirja herätti minussa.

Hyggeily on tanskalainen versio kotoilusta. Kirjasta nousi fiilis, että jokaisella kansalla on oltava se oma juttu. Suomalaisilla on sisu, japanilaisia konmari ja feng shui ja kiinalaiset tiikeriäidit johtavat autoritäärisesti ainokaisten elämää. Tanskalaisten juttu on siis hygge,

Meik Wiking on tutkinut tanskalaisten onnellisuutta ja todennut hyggeilyn olevan yksi syy hyvään sijoittumiseen onnellisuusmittareilla. Siinä missä suomalainen kiroaa räntää, loskaa ja pimeyttä, tanskalainen näkee ikävän kelin mahdollisuutena hidastaa.

Hyggeilyyn kuuluu siis käpertymistä viltin alle kirjan kanssa, pitkään haudutetut ruuat ja peli-illat yhdessä. Kirjaa lukiessa silmä lepää kauniissa kuvissa ja avarassa taitossa. En osaa paikallistaa kirjan materiaalia, mutta se saa bibliofiilin nuuskimaan kirjaa normaalia enemmän.

Taisin mainostaa edellisenkin postauksen kirjaa välipalakirjaksi, mutta niin on tämäkin. Herkullinen luettava ja hyvän mielen teos.

Yksi kommentti artikkeliin ”Meik Wiking: Hygge. Hyvän elämän käsikirja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s