Victoria Jamieson: Roller Girl

RollerGirlCVR.jpg

Kirjastossa menen usein selaamaan nuorten sarjakuvaosastoa, koska sieltä löytyy mielestäni helpommin luettavaa kuin aikuisten sarjakuvahyllystä. Olen aiemmin yrittänyt harrastaa Roller derbyä, mutta se jäi muun muassa koska vauhti pelotti liikaa. Edelleen se on ainoa urheilulaji, jota jaksan katsoa.

Astrid on 12 ja pian siirtymässä yläasteelle. Hänen äitinsä vie hänet ja hänen bestiksensä katsomaan Roller Derby matsia. Astrid innostuu ja haluaa kesäleirille opettelemaan lajin saloja. Nicole haluaakin tanssileirille. Astrid ei kehtaa kertoa äidilleen, ettei olekaan ystävänsä kanssa samalla leirillä eikä saa Nicolen äidiltä kyytiä kotiin vaan kävelee päivittäin treenien päälle pitkän matkan kotiin.

Roller-Girl-1

Kirjassa on kuvattu onnistuneesti Astridin ja Nicolen erilleen kasvu ja Astridin kehittyminen luistelijana. Kaikkien tyttöjen ei tarvitse haluta vaaleanpunaisia ballerinaunelmia. Onkin hienoa, että tytöille annetaan kirjallisuudessa yjä enemmän muitakin olemisen malleja.

Lue lisää Roller Derbystä täältä.  Roller derbystä on tehty myös elokuva, jonka on ohjannut Drew Barrymore ja pääosassa luistelee Ellen Page. Lue siitä lisää täältä. Monissa kaupungeissa on joukkueita, joihin pääsee helposti mukaan alkeiskurssille tai toimitsijaksi. Kannattaa kokeilla!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s