Henri J.M Nouwen: Kotiinpaluu

6070288_2.jpg

Juttelin tässä pari viikkoa sitten uskonasioista pastorin kanssa. En kuulu kirkkoon, mutta hengellisyyttä olen harjoittanut lukemalla erinäisiä tekstejä ja meditoimalla. Puhuimme pastorin kanssa armosta. Itseäni koskettaa erityisesti Raamatun kohta, jossa Jeesus käskee synnittömien heittää ensimmäiset kuvat.

Pastori sen sijaan haki kirjahyllystään kirjan, jossa oli kuva Rembrandtin Kotiinpaluu-maalauksesta. Tuhlaajapoika on palannut kotiin ja hänen isänsä syleilee tätä. Pastori suositteli teologi Henri J.M Nouwenin kirjallisuutta.

Tartuin juuri Kotiinpaluu-kirjaan, jossa elämänsä taitekohdassa Nouwen alkaa tutkia Rembrandtin taulua. Koko kirja siis perustuu yhteen tauluun ja sen luvut sen eri osiin, joihin pureutuessaan Nouwen osoittaa teologisen tietämyksensä.

Kirja sopii Helmet-lukuhaasteen kohtaan ”Kirja kertoo sinusta”. Koen olevani Tuhlaajapoika etsimässä armoa. Toisin kuin monessa uskonnossa koen kuitenkin, ettei armo löydy itsen ulkopuolelta vaan ihmisen sisältä. Ennen kuin muu maailma hyväksyy tai rakastaa minua, minun on hyväksyttävä ja rakastettava itseäni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s