Miika Nousiainen: Juurihoito

juurihoito-miika_nousiainen-37142814-frntl
Kuva: Cdon.com

Pekka Kirnuvaaralla on harvinainen sukunimi. Käytännössä kaikki, joilla on sama sukunimi ovat jotain sukua hänelle. Hän menee hammaslääkäriin, jonka nimi on Esko Kirnuvaara. Selviääkin, että Esko on Pekan veli. Esko on aluksi vastahakoinen Pekan temmatessa hänet sukuselvitysmatkalle, joka on maantieteellisestikin kattava.

Kirjan nimi viitaa niin hampaiden kuin suvunkin juurihoitoon. Kirjaa varten on jututettu hammaslääketieteen ammattilaista ja se kyllä näkyy. Suku- ja hammasteeman lisäksi kirjasta kumpuaa vähemmistöjen oikeuksien teema.

Kirjan kuunteli oikein mielellään. Se oli juuri sopivan pituinen hiukan alle yhdeksän tuntia. (vrt. He eivät tiedä mitä he tekevät on 25 tuntia Kuuntelin Juurihoidon äänikirjana Aku Laitisen lukemana. Enpä keksi oikein valittamista. Ainoa, mikä häiritsee Elisa Kirja-sovelluksessa, on välillä tapahtuvat niin pitkät paussit, joita luulee ohjelman kaatumiseksi jo.

Kirja sopii Helmet-haasteen kohtiin Kirjassa on monta kertojaa, sukutarina ja kirja, joka täyttää kahden haastekohdan kriteerit.

Juurihoito on ollut marraskuusta asti myös Kansallisteatterin lavalla. Lue lisää täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s