Tuntematon Rokka alias Viljam Pylkäs

IMG_20160930_104925.jpg

Kuten aiemmin kirjoitin, en uskonut Satakunta-alueelta Turu kirjamessuilta, löytyvän minulle mitään.  Heti paikalle päästyäni silmiini osuikin Tuntemattoman sotilaan Rokan esikuvaan Viljam Pylkäksesta kertova sarjakuva. Paikalla oli myös sarjakuvan käsikirjoittaja, Vesa Vitikainen, joka juttutuokion päätteeksi signeerasi teoksen.

Viime vuosina ”kansa” on raivostunut Tuntemattoman sotilaan esitysajan siirtämisestä itsenäisyyspäivänä. Sitten on ihmetelty, kuka tästä on vetänyt herneen nenään. Muun muassa minä. Lapsesta saakka olen katsonut Tuntemattoman sotilaan Edvin Laineen version. Lapsena katsoin sen isäni kanssa ja aikuisena suivaannuin, kun linnan juhlat ja tärkeä elokuva olivat päällekkäin.

Älkää toki luulko, että olisin yli-isänmaallinen! Teininä totesin isälleni, että mikäli olisin mies, en menisi armeijaan. Enemmän ko. teoksen ihannointiin kuuluu minulle muisto isästäni. Se oli niitä juttuja, joita tehtiin yhdessä.

Paras hahmo Tuntemattomassa on Rokan Antti, joka ei herroja kumartele ja hoitaa homman kotiin. Väinö Linna myönsi Rokan hahmon esikuvan olleen Viljam Pylkäs, josta tämäkin sarjakuva siis kertoo.

En ole ikinä lukenut Korkeajännitystä. Siksi varmaan konekiväärin ratatata-äänitehoste toi mieleeni ennemminkin Pokemonin. Suurinta onnea lukiessa oli Tuntemattomasta tutut tapahtumat ja tunnelma. Kaveria ei jätetä ja rankkaa on, mutta loppuun asti painetaan.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s