Tärppejä Turun Kirjamessuille

KirjallisetTreffit_postikortti_paino_etu-640x425

Turun Kirjamessut lähestyvät taas. Tai no, onhan niihin vielä miltei kuukausi. On silti mukava alkaa jo suunnitella messuviikonlopun ohjelmaa. Vaikeinta kirjamessujen ohjelmaa suunnitellessa, on se, että mielenkiintoista ohjelmaa on paljon ja se menee välttämättäkin aina päällekkäin.

Teemoina tänä vuonna Turun kansainvälisillä kirjamessuilla ovat Satakunta ja Saksa. Ja onhan perinteisesti samaan aikaan käyävänä myös ruoka- ja viinimessut.

Tässä muutamia MUST-ohjelmia itselleni.

Perjantai

11.10 B-Halli Kuisti

Pojatkin lukee…kunhan lukukipinä syttyy!

Jo seitsemän kustantajaa mukana poikien lukuharrastusta edistävässä hankkeessa! Mikko Toiviaisen kanssa keskustelee kustantaja Mikko Aarne.

12.00 B-Halli Kuisti

Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin.

Peetu on saanut kasteessa nimen Petra, vaikka Petra hän ei ole ollut koskaan. Teos tärkeästä aiheesta. Haastattelijana Emma Alftan.

15.25 B-halli Tieto

Mitä on kulttuurinen kesätävyys?

Mikä on elävän perinteen osuus kestävässä kehityksessä? Aihetta peilataan vähemmistökulttuurien ja alkuperäiskansojen, muistiorganisaatioiden ja ekologisen kestävyyden näkökulmista. Puheenjohtajana dosentti Katriina Siivonen (Turun yliopisto), keskustelijoina ylijohtaja Elina Anttila, tutkimuspäällikkö Minttu Jaakkola ja yliopistonlehtori Anni-Siiri Länsman.

Lauantai

12.00 B-Halli Tieto

Huikee idis! Tutkijan tietokirjavinkit.

Tieteen yleistajuistaminen.  Kattaus tieteen yleistajuistamisen kirjoja kuten Maito tappaa, vuodelta 2016. Keskustelijoina päätoimittaja Tuukka Tammi (Yhteiskuntapolitiikka-lehti), viestintäasiantuntija Maria Ruuska (Kaskas Media) ja johtaja Reetta Kettunen (Suomen kirjainstituutin säätiö).

14.00 A-halli Fiore

Scifin yhteisöt

Suomessa on aktiivinen scifistä kiinnostuneiden yhteisö sekä kansainvälisestikin tunnettu Finncon-festivaali, joka järjestettiin tänä vuonna Tampereella. Suomalaisesta scifistä ja fantasiasta yhteisöllisinä ilmiöinä keskustelemassa Johanna Sinisalo, Markku Soikkeli ja Jukka Laajarinne. Haastattelijana Paula Havaste.

17.10 B-Halli Tieto

Kissan rooli lemmikkinä on muuttunut aikojen saatossa. Ennen kissa oli hiiriä metsästävä hyötyeläin, nykyään perheenjäsen, jolle opetetaan temppuja. Miksi kissa on niin suosittu juuri 2000-luvulla? Keskustelijoina Petri Pietiläinen: Kissojen maailmanhistoria ja Elina Väyrynen: Suuri kissatemppukirja: Opeta kissallesi hyödyllisiä taitoja, temppuja ja tapoja. Haastattelijana Urpu Strellman.

Sunnnuntai

11.00 A-halli Acrigola

Mike Pohjola: 1827

Ensimmäinen koko Suomen tulevaisuutta muovanneesta Turun palosta kirjoitettu romaani. Haastattelijana Minttu Nikkilä.

12.10 Auditorio

Mitä on onnellisuus?

Kysymystä pohtivat ja samalla uutuusteoksistaan kertovat Wilhelm Schmid (Saksa): Tyyneydestä (Aula & Co), Sylvia Löhken (Saksa): Hiljaisissa on voimaa (Into Kustannus) ja Tommi Melender: Onnellisuudesta. Haastattelijana Roman Schatz. Kieli: englanti

15.00 Satakunta B-halli

Ainettoman kulttuuriperinnön äärellä

Miten tallentaa ruokakulttuuria, tuhannen vuoden taideprojektia tai performanssitaidetta? Näistä haasteista keskustelevat amanuenssi Johanna Jakomaa Satakunnan Museosta, museonjohtaja Jenny Nybom Lönnströmin museoilta ja intendentti Anni Saisto Porin taidemuseosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s