Tuomo Jäntti: Talven hallava hevonen

talven_hallava_hevonen00706.jpg
Kuva: Gummerus

Ostin tämän kirjan Turun Pienestä Kirjapuodista viime talvena, kun oli kylmä. Siihen viimaan tämän kirjan tunnelma sopikin. Siksi ihmettelinkin luettuani, että tämä on julkaistu alunperin kesäkuussa 2015.

Tämä kirja oli pitkään käsilaukkukirjanani, kunnes kevät alkoi ja talvisen tarinan lukeminen alkoi tökkiä. Ei kirjassa missään kohtaa ole talvi, tunnelma vaan vie ajatukset talveen.  Kävin hakemassa kirjaan omistuskirjoituksenkin tammikuun lopussa kirjailijan ollessa kaupunginkirjastolla haastateltavana. Lue lisää siitä täältä.

Kirjassa seikkaillaan eri vuosikymmenillä ja kertojat vaihtuvat. Osa tarinoista avaa aiemmin luettua, osa ei. Pidin kirjan alusta todella paljon ja petyin kovasti, kun leijaileviin leluihin ja Ronin perheeseen ei millään tavalla enää palattukaan.

Tunnelmansa puolesta haluaisin kierrättää kirjan äidilleni, mutta pieni selittämätön yliluonnollinen elementti seuraa pitkin kirjaa – elementti, josta kaikki lukijat eivät välitä. Itse jäin tämän kirjan jälkeen lähinnä hämmentyneeksi.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Tuomo Jäntti: Talven hallava hevonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s