Leffa vai kirja: Marvel Civil War

civil-war-comic-review.jpg
Kuva: The-article.com

Olen lykännyt liian pitkään tämän arvostelun kirjoittamista. Sarjakuvaelokuvia tehdään liukuhihnalta ja ihmiset unohtavat sen tärkeän asian. Kirja on useimmiten parempi kuin elokuva! Jollet jaksa lukea analyysiani, niin kerron heti alkuun. Kyllä, tässäkin tapauksessa Civil war-sarjakuva on parempi kuin Captain America: Civil war – elokuva.

Civil war on vuosina 2006 ja 2007 julkaistu crossover-pläjäys. Captain America ja Ironman asettuvat vastakkain, kun ilmoille heitetään ehdotus supersankareiden rekisteröimisestä ja toimimisesta vain S.H.I.E.L.D:n alaisuudessa. Kumpikin saa asiansa taakse muita supersankareita. Ja kun asiat ei riitele vaan supersankarit, niin sitten mätetään. Lue lisää sarjakuvasta täältä.

Elokuvassa viitataan lähinnä Kostajien tekemiin missioihin, joissa on tullut sivullisia uhreja. Mukana ovat aiemmista Avengers-elokuvista tutut naamat. Sen sijaan, että Hulk ja Thor olisivat olleet mukana painimassa, mukana hääri Ant-Man (hauska tyyppi), Quicksilver (ei yhtä hauska kuin X-menissä), Musta Pantteri ja (jälleen rebootattu) Spiderman.

En väitä, etteikö elokuva olisi viihdyttävä, mutta vertailussa sarjakuvalle se ei pärjää alkuunkaan – ainakaan eeppisyyden mittapuulla. Jostain syystä Kapun ja Ironmanin eripuran ei odotettu kantavan koko elokuvaa, joten siihen oli ympätty sivujuonia, jotka pitkittivät mielestäni elokuvaa ihan turhaan.

Siinä missä, sarjakuva yllätti koko lukemisen ajan, elokuva oli juuri sitä, mitä odotinkin. Eniten haukoin henkeäni huomatessani, miten taitavasti Robert Downey Jr. oli maskeerattu flashback-kohtaukseen.

Suosittelen kuitenkin molempia supersankarien ystäville.

2 kommenttia artikkeliin ”Leffa vai kirja: Marvel Civil War

  1. Henri 1.8.2016 / 09:04

    Eihän Elohopea esiinny Tässä elokuvassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s