Akateemien aamiainen – Lukeminen tekee hyvää

card-square-large-1-s
Kuva: Akateeminen Kirjakauppa

Yhteistyössä Akateeminen kirjakauppa ja Fazer 

Olen kiitollinen, että minut kutsuttiin Akateemisen kirjakaupan aamiaistilaisuuteen. Kävinkin tänä aamuna nauttimassa Fazer Cafen tarjoamaa aamiaista ja kuulemassa Akateemisen kirjakaupan uudistuksista.

20160404_111414.jpg
Karkkipäivää odotellessa…

Fazer Cafen ravintolapäällikkö Maija Lappalainen kertoi Fazerista ja erityisesti Fazer Cafesta. Jokaiselle tulee Fazerista mieleen eri asioita, oli ne sitten suklaaseen tai kahvilaan liittyviä. Itse olen erityisen innostunut erityisesti uusista Karl Fazer Trave-suklaalevyistä. Fazer Cafe sai alkunsa 120 vuotta sitten perustetusta Henlsingin Kluuvinkadun myymälästä. Lue lisää Fazerin historiasta täältä.

20160404_104100.jpg
Akateemisen kirjakaupan henkilökuntaa avajaisissa 1982.

Akateemisen kirjakaupan uudistuksesta kertoivat toimitusjohtaja Venla Silanterä sekä Turun akateemisen myymäläpäällikkö Pia Packalén. Akateeminen kirjakauppa on miltei yhtä vanha kuin Fazerkin. Turkuun myymälä avattiin 1982. Bonnier Booksin ostettua Akateemisen viime vuoden puolella luvassa on uudistuksia.

20160404_104233

 

Turun myymälässä kävijät ovat varmastikin huomanneet jo muutokset. Jonkin verran joudun vieläkin hakemaan kirjoja niiden paikkojen muututtua uudistuksen myötä. Uudistukseen kuuluu myös kirjojen esiinpano: nyt kirjat ovat aseteltu pitkälti niin, että kansi jää houkuttelevasti näkyviin.

Silanperä kertoi Akateemisen kirjakaupan panostavan myös lasten lukemiseen. Lapsille on lanseerattu lukupassi. Lapset voivat kerätä virtuaaliseen lukupassin leimoja lukemistaan kirjoista ja edetä lukumaisteriksi. Akateemisen tämän kevään sloganeita onkin muun muassa ”Nuorena kannattaa lukea, Senhän tietää lapsikin.”

20160404_104751.jpg
Tutun näköinen nojatuoli.

Silanperä ja Packalén kehottivat tulemaan Akateemiseen selaamaan kirjoja, vaikkei olisikaan ostamassa mitään. Minua huolestutti lukusohvien katoaminen. Silanperä totesi, että uudistuksessa on vielä hienosäätö meneillään ja myös Turun liikkeeseen lisätään lukunurkkauksia.

Mitä mieltä te olette Akateemisen kirjakaupan uudistuksesta?

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Akateemien aamiainen – Lukeminen tekee hyvää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s