Järvi, Hotti & Poppius: Error. Mielen häiriöitä.

error

Kun näin tämän kirjan mainoksen Turun pääkirjastolla, tilasin arvostelukappaleen Likeltä viipymättä. Lähipiirissäni on sen verran ”mielen häiriöitä”, että halusin tietää, mitä uudessa kirjassa heistä kirjoitetaan.

Kirjassa on 15 eri tarinaa ihmisistä diagnoosien takana. Itselläni on tietoa vain muutamista mielen sairauksista, mutta oli mielenkiintoista lukea myös millaista on elämä epävakaan persoonallisuushäiriön tai trikollitomanian kanssa. Tarinoiden kuvituksena oli kauniita kuvia haastatelluista henkilöistä.

Kirjan lopussa oli tietoa lyhyesti eri diagnooseista sekä suomalaisesta mielisairauksien hoidoista kuten lobotomiasta ja 1990-luvulla nousseesta lääkehypestä.

Kirja on saanut julkisuutta, kun sitä on arvioitu mm. Soundissa, Radio Rockissa ja Me Naisten-nettisivuilla. Varmastikin, koska kirjassa tarinansa ovat kertoneet mm. Herra Ylppö ja muutama muu artisti.

Kaikkien tulisi lukea tämä kirja, jotta ”hulluuden stigma” poistuisi vähitellen. Kuitenkin jokainen mielisairas on muutakin kuin diagnoosi. Pitkäaikaissairaus on vain yksi ominaisuus muiden joukossa, joka värittää elämää.

2 kommenttia artikkeliin ”Järvi, Hotti & Poppius: Error. Mielen häiriöitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s