Sophie Kinsella: Hääyöaie

haayoaie-kinsella_sophie-25583080-1458273631-frntl

Suunnilleen vuosi sitten kerroin saaneeni pahan lukujumin Sophie Kinsellan Hääyöaie-kirjasta. Nyt kuitenkin latasin kirjan Elisa Kirjasta ja sen kuuntelu meni kuin huomaamatta.

Lottie odottaa pitkäaikaisen poikaystävänsä Rickhardin kosintaa. Petyttyään karvaasti hän pistää välit, poikki (kaikki tai ei mitään) ja menee pikaisesti naimisiin nuoruuden heilansa kanssa. Lottien sisko Flis on kauhuissaan ja haluaa estää avioliiton täyttöönpanon (eli seksin harrastamisen). Pariskunta on kuitenkin matkustanut jo Kreikkaan, joten ennen kuin Fliss pääsee paikan päälle, on kiusanteko tehtävä etänä.

Onhan tarina yliampuva, mutta niin chicklitissä kuuluukin. Kirjassa ollaan pinnallisia ja materialistisia. Esimerkiksi kaikkea luksusta kuvaillaan ylisanoin. Mutta toisaalta naisten päiväuniahan tässä luetaan.

En ehkä sittenkään ole ”kasvanut yli” chicklitistä, kuten viime vuonna kirjoitin vaan pikemminkin chicklit sopii nyt paremmin äänikirjaksi ja kevyeksi välipalaksi. Kaikelle on oma aikansa ja paikkansa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s