Lukuhaasteet 2016

Enhän minä voi pitää näppejäni erossa lukuhaasteista. Nokkelimmat pokkelimmat huomasivatkin jo tuon Helmet-haasteen yläpalkissa. Se on tällä hetkellä prioriteettihaasteenani. Koko ajan pidän tietokoneellani auki välilehteä, josta voinkin tarkistella mahdollisia haastekohtia.

Kurjen siivellä

Kurjen siivellä lukuhaastetta emännöi Pinon päällimmmäinen-blogi.

1. Kohdealue: Kiina, Japani, Taiwan, Hong Kong, Macao, Mongolia, Pohjois- ja Etelä-Korea.
2. Kirjailijan ei itse tarvitse olla itäaasialainen, vaan riittää, että tapahtumapaikka tai aihe sijoittuu Itä-Aasiaan tai käsittelee jollakin lailla itäaasialaista kulttuuria joko Itä-Aasiassa tai muualla.
3. Haaste lähtee käyntiin 1. tammikuuta 2016 ja kestää 30. joulukuuta 2016 saakka.
*muah muah*  Minulla onkin lukupinossa muutamia Itä-Aasiaan sijoittuvia kirjoja. Kuten Mika Kankimäen Asioita, jotka saavat sydämen lyömään kovemmin ja Pasi Pekkolan Lohikäärmeen värit.
seitsemannen_taiteen_tarinat.png
Seitsemännen tarinan lukuhaasteessa luetaan elokuviin liittyviä kirjoja. Haastetta emännöi Oksan hyllyltä-blogi.
Haasteeseen luetut kirjat voit sijoittaa oman harkintasi mukaan seuraaviin ryhmiin(mutta kukin kirja voi kuulua vain yhteen ryhmään):

1) Elokuvatähtien elämäkerrat ja muistelmat

2) Elokuviin ja niiden tekemiseen liittyvä tietokirjallisuus

3) Kirjat, joista on tehty elokuva TAI elokuvan pohjalta kirjoitettu kirja

4) Kirjassa elokuvakansi

5) Fiktiiviset kirjat, joissa kuvataan elokuvaa, kerrotaan elokuvanäyttelijöistä tai -ohjaajista yms. elokuvaan liittyvästä toiminnasta

6) Kirja + leffa TAI leffapostaus. Kirjoitetaan siis sekä kirjasta että siitä tehdystä elokuvasta TAI vain kirjan pohjalta tehdystä elokuvasta/elokuvasta, josta on julkaistu myös kirjallinen versio.

  • Huomaathan että voit halutessasi kirjoittaa vain elokuvasta – riittää, että se pohjautuu kirjaan tai elokuvan pohjalta on kirjoitettu kirja. Kirjan ei tarvitse olla luettuna, mutta sen pitää toki olla kirjoitettuna. Mitkä tahansa elokuvajutut eivät kelpaa. 🙂 Jos kirjoitat vain elokuvasta, kuulisin mielelläni lisäsikö sen katsominen kiinnostusta kirjaa kohtaan.

Haasteen piiriin EIVÄT kuulut TV-elokuvat, sillä tällä kertaa ollaan oikean valkokankaan hehkussa. TV-elokuvalla tarkoitan elokuvia, jotka on tehty televisiota varten eikä niitä ole lainkaan esitetty oikeassa elokuvateatterissa. Jos innostut kirjoittamaan elokuvajuttuja, voit totta kai katsoa elokuvan tv:stä tai DVD:ltä. Olennaista on, että elokuva on joskus esitetty elokuvateatterissa.

brontehaaste
Charlotte Bronte-haastetta emännöi Sheferijm – Ajatuksia kirjoista! – blogi.
1. Lue jotain Charlotte Bronteen liittyvää
2. Kirjoita kaksisataa (200) sanaa Brontesta
3. Julkaise kirjoitus blogissasi ja linkitä se  tämän postauksen kommenttilootassa viimeistään 21.4.2016. Vaihtoehtoisesti voit myös jättää kirjoituksesi kommenttina tähän postaukseen.

 

Lisää lukuhaasteita löydät Haastavaa lukemista-blogista.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Lukuhaasteet 2016

  1. Kirjavaras 6.1.2016 / 15:02

    Tänä on vuonna on tarjolla vaikka mitä kivoja haasteita! Minäkin osallistuin Kurjen siivellä ja Seitsemännen taiteen tarinat -haasteisiin, HelMet on vielä vähän harkinnassa. Tsemppiä haasteiden suorittamiseen!

    • Seregi 12.1.2016 / 17:15

      Kiitos tsempistä ja tsemppiä itsellesi haasteisiin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s