Vuoden 2015 parhaat

free-books-pile-007

Tämä Guardianin sivuilta löydetty kuva kuvaa tämän hetkisiä tunnelmiani. Maailmassa tuntuu olevan niin paljon luettavaa ja liian vähän aikaa.

Asiaan. Kun muutkin, niin minäkin. Summaan siis oman kirjan vuoden 2015.

Aloitin vuoden suurin suunnitelmin: osallistuisin moniin haasteisiin ja lukisin paljon paljon kirjoja! Vaikka listasinkin paljon haasteita blogiini, en toteuttanut niitä, koska lukupinossani oli niin paljon haasteisiin sopimattomia kirjoja. Ehkä lukuhaasteet sopivatkin paremmin niille, jotka eivät osaa päättää, mitä lukisivat.

En blogannut kaikkia lukemiani kirjoja tänne vaan osan bloggasin Kirjavinkkeihin.  Silti huomaan, että lukemiseni on takunnut keväällä ja lähtenyt uuteen nousuun vuoden toisella puolikkaalla.

Tilaston mukaan suurin osa lukijoista on lueskellut Helsingin kirjamessuihin liittyneitä bloggauksiani. Myös Kirjabloggaajat kirjastojen puolesta -postaus on saanut paljon lukijoita.

Olin asettanut tavoitteekseni lukea 60 kirjaa tänä vuonna. Tavoite ylittyi muutamalla. Sivumäärä tavoitteesta jäi uupumaan päälle neljä tuhatta. Oliko 15 000 sivua siis liian kunnianhimoinen tavoite?

IMG_20151231_151850.jpg

Sitten niihin tämän vuoden kulttuurielämyksiin.

Tänä vuonna parhaat lukemani kirjat ovat olleet (ei missään järjestyksessä):

Teatterissa kävin valitettavasti tänä vuonna vain kerran, mutta se oli sitäkin vaikuttavampi kerta. Myrskyluodon Maija-postauksen voit lukea täältä.

Siinä missä muut ovat laittaneet listoilleen taiteellisempia elokuvia, olivat minun suosikkejani Mad Max: Fury road ja Star Wars: The Force Awakens. Vaikka näiden elokuvien kokemukseni olivat voimakkaita, en kirjoittanut niistä blogiini, koska ne eivät perustu kirjoihin vaan ovat omia nörttikulttuurin tuotteita.

Mietin Star Warsin nähtyäni, miksi juuri nämä kaksi elokuvaa vaikuttivat syvästi minuun. Oli molemmissa räiskintää ja actionia, mutta myös vahvoja naishahmoja ja emansipaatiota. Fury Roadissa Furiosa vie ja Max vikisee ja Force Awakensissa Rey on se joka pelastaa Finnin.

Lukiessani P.S Rakastan kirjoja- blogin Saran listausta vuoden parhaista, hengästyn.  Mutta ei todellakaan ole pakko lentää suuna päänä kaikkialle. Minun on ollut vaikea tottua ajatukseen, että maailmassa on liian paljon mielenkiintoisia asioita, jotta ehtisin ne kaikki kokea.

Vuodelle 2016 minua kiinnostaa Helmet-lukuhaaste. Kokeillaan onnistuisinko tänä vuonna siinä. Lukumaratoniinkin haluan ehdottomasti osallistua uudelleen.

Kuvat: The Guardian, minä itse.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s