Tuomas Vimma: Raksa

raksa

Tuomas Vimma oli minulle aiemmin tuttu edesmenneen City-lehden kirjoittajana. Olen varmaan bibliofiilinä ja kirjabloggaajana jotenkin pihalla, koska olin aidosti yllättynyt löytäessäni Vimman 2011 ilmestyneen romaanin Elisa Kirjasta. Kyseessä on Vimman neljäs kirja, joten mikään harjoittelukappale ei ole kyseessä.

Sami on kolmikymppinen rakennusalan ”opistoinkkari”, joka on kyllästynyt alan henkeen, jossa kusetetaan asiakasta. Hän ajautuu töihin Hyberborea-nimiseen firmaan. Siinä missä firmat, joissa hän aiemmin työskenteli olivat Ladoja, on tämä selkeä Porsche. Toimarina häärii Danika Stenhammar, joka ottaa Samin oikeaksi kädekseen.

Raksa väittää olevansa työläisromaani, vaikkakin päähenkilö on keskiportaan johtaja. Slangi vilisee kirjoissa ja viina virtaa. Itse en ratkoisi firman vitaaleja asioita konjakkipullon ääressä. Samissa on myös veijarin ainesta. Hän kun pakenee mahdollisia appivanhempia parvekkeen kautta, mutta puurtaa kuitenkin niska limassa firman etua ajatellen niin ettei karkaisi edes kauniin ”kissan”kanssa maailmalle purhjehtimaan.

Omalle kielelleni ei slangi olisi taipunut, mutta krijan lukija, Jukka Peltola, lausuu kiemuraiset kommervekit kuin aito stadilainen. Peltolan ääni pehmenee hänen lukiessaan naishahmojen repliikkejä.

Raksa on miesten stadilaista ”chick litiä”, joka sopii oikein hyvin kuunneltavaksi.

Raksan ovat lukeneet mm. Kirsi, Hanna ja Jenni S.

Kuva: Gummerus

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s