Järvinen & Koski: Apukokki maailmalla

IMG_20151107_114853

Helsingin kirjamessuilla lauantaina törmäsin Apukokki maailmalla- kirjaan ja seurasin kirjan kirjoittajien ja apukokkien kokkaussessiota näytöskeittiössä. Kuten aiemmin kerroin kirjan periaatteena on ottaa lapset mukaan kokkaukseen ja karistaa näin heidän epäluulojaan ruokaa ja ruuanlaittoa kohtaan.

Kirjan reseptit on laadittu niin, että mustalla tekstillä on aikuisten tehtävät, mustalla boldatulla tekstillä yhdessä tehtävät ja teeman mukaisesti väritetyllä paksut työvaiheet apukokin (=lapsen) tehtäviä. Chili voi olla monen aikuisen ja lapsenkin mieleen, mutta ruuat valmistuvat ilman sitäkin. Chilin lisääminen onkin kirjassa merkitty sulkuihin.

Reseptejä löytyy niin periamerikkalaisesta keittiöstä, Lousianasta kuin Amerikan siirtolaistenkin keittiöstä. Perhe on tosiaan osannut ottaa kaiken irti Amerikan kokemukseltaan.

Mieheni vilkaistessa kirjan ohjeita, hän parkaisi kaikkiin ohjeisiin menevän paljon erilaisia raaka-aineita. Totta, mutta Gastronaatti-kirjasta opin soveltamisen ja luovuuden kuuluvan keittiöön.  Kokeilemani reseptien valmistukseen meni sen verran aikaa, etten nälkäisenä olisi niitä alkanut kokkaamaan. Kirjassa kuitenkin sanottiin, että lasten kanssa keittiössä on varattava paljon aikaa ja kärsivällisyyttä.

Lukaisin kirjan läpi ja testasin kolme reseptiä. Lihamureke oli maistuvaa ja vähän parempi mac & cheese kuin löysää juustoista makaronilaatikkoa.  Pohdimme tosin, että mac & cheese olisi sopivampi aikuiseen makuun vahvemmanmakuisilla juustoilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s