Kirjan ystävän unelmatyö

bookish-problem-36-hoping-for-that-dream-job-that-allows-you-to-drink-coffee-and-read-good-books-all-day-c59a7

Viikonloppuna oli vihdoin aikaa vain olla, kun ei tarvinnut miettiä töitä eikä juosta missään. Maanantaina töihin lähdettyäni, hiljaisina hetkinä, pohdin mikä olisi unelmatyöni. Tämänhetkinen polkuni aspa-työt ja tohtoriopinnot combo ei vaineskaan ole loppuelämän ratkaisu. Mitä haluaisin tehdä loppuelämäni töikseni? Aloinkin listaamaan mielessäni töitä, jotka olisivat sopivia kirjojen ystävälle.

Kirja-arvostelija. Niitähän kirjoitan nytkin vapaa-ajalleni. Maksua arvostelujen kirjoittamisesta saavat toimittajat, joiden työllistyminen on tällä hetkellä tiukoilla. Lehdissä julkaistaan myöskin usein nk. kirjallisuuskritiikkejä, siinä missä itse tykkään kirjoittaa fiilistelyjä.

Kirjastotäti/setä. Taas yksi ala, josta on vaikeuksia saada töitä. Jollei hae koko Suomen laajuisesti. Ystäväni haki valmistuttuaan kirjastoalan töitä Suomen laajuisesti ja päätyi pienen paikkakunnan kirjastotoimenjohtajaksi. Kyllästyttyään siihen hommaan hän päätyi kirjastoautoon Pohjoiseen. Yläasteella oli kaksi viikkoa työharjoittelussa kirjastossa. Tykkäsin.

Toimittaja tai kirjailija. Minä luen selkeästi liian hyvää tekstiä, enkä pidä itseäni kovin kummoisena kirjoittajana. Lisäksi kirjoittaminen on Suomessa hyvin suosittua ja pöytälaatikkokirjailijoita on jokaisessa notkossa.

Kirjakauppias. Kävi lähellä, etten olisi hankkinut tilaisuuden tullen omaa kirjakauppaa. Totesin kuitenkin loppujen lopuksi, ettei minulla on rahkeita yrittäjänä toimimiseen. Kirjakaupassa olisi toki ihana työskennellä, mutten usko, että minusta olisi ainakaan vielä pomoksi.

Kustannustoimittaja. Tätä minä olen miettinyt paljon. Millaisella osaamiselle pääsee kustantamoon töihin? Olen aiemmin tehnyt lukijalausunnon Myllylahti-kustantamon käsikirjoitukseen. Pidin siitä hommasta paljon ja olisin voinut tarkemminkin lukea ja kommentoisa tekstiä.

Tällä hetkellä olen kuitenkin tyytyväinen, kun saan ainakin vielä muutaman kuukauden työskennellä aspa-hommissa ja tutkia haluamaani aihetta. Keksittekö muita bibliofiilille sopivia töitä?

P.S Linkedin-profiilini löytyy täältä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s