Anna Jansson: Haudan Takaa

Eräänä kesänä luin paljonkin Gotlantiin sijoittuvia dekkareita. Niin paljon, että vähän aikaan sitten, kun kaverini lähti kyseisellä saarella käymään, pelkäsin, että hänet murhataan.

Uskaltauduin kuitenkin ottamaan pitkästä aikaa kuunteluun Gotlantiin sijoittuvan dekkarin. Latasin siis Anna Janssonin Haudan takaa-teoksen näytttelijä Pinja Flinkin lukemana. Ja miten hän lukikaan kirjan! Jokainen henkilöhahmo heräsi eloon ja artikulaatio oli helposti seurattavaa.

Vaikka kyseessä oli sarjan kolmas osa, ei se haitannut tarinan seuraamista ollenkaan. Tarinan keskiössä oli Mari Wern-poliisi, joka tutki aluksi murhaa, johon alkoi kietoutua nuoren tytön katoaminen ja yhä lisää murhia. Miten Visby by night-larpin pelaajat liittyivät rikosvyyhtiin?

Muun muassa Elisa kirjan arvioissa ja Keskisuomalaisen arvostelussa valiteltiin henkilöhahmojen määrää ja sitä, että larpin takia osa heistä esiintyi kahdella nimellä. Itseäni tämä ei haitannut, mutta toisaalta olen lukenut Game of Thronesia ja pysynyt sen hahmomäärän perässä.

Kirjakaapin kummituksen arvostelussa puhuttiin jo kirjan epäuskottavuudesta päähenkilön ollessa liian yleispätevä. Itseäni ei häirinnyt tämä, koska sijoitin kirjan ”viihde”-kategoriaan, jolloin kaiken ei tarvitse olla niin viimeisen päälle. En enää nykyään häiriinny räjähdyksistä avaruudessa Scifi-leffoissakaan.

Gotlantilainen miljöö tulee esiin larppauksen kautta, muttei yhtä vahvasti kuin esimerkiksi aiemmin lukemieni Mari Jungstedtin kirjoissa. Tämä kirja on kuitenkin must jokaiselle ruotsalaisten dekkarien ystävälle.

Silti en tiedä uskaltaisinko Gotlantiin reissulle..

Kuva: Adlibris.

Yksi kommentti artikkeliin ”Anna Jansson: Haudan Takaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s