Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän

Kuva: ts.fi

Latasin ensimmäisen äänikirjani talvella. Ajattelin haluavani jotain kevyttä, mutta taatusti laadukasta.  Halvalla lähti Elisa Kirjasta kuunneltavaksi Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän.  Nyt flunssan kourissa oli hyvin aikaa kuunnella uudelleen Leena Pöystin oivasti kertoma romaani.

Arvostelin jokin aikaa sitten Pulkkisen esikoisteoksen Raja (täällä). Tämä kirja ei ollut läheskään niin paljoa sellainen, että olisi pitänyt ahmia kaikki kerralla. Sen sijaan se sopi hyvin kuunneltavaksi bussia odotellessa tai paikasta toiseen kävellessä.

Iiris Lempivaara on seurustellut miehensä kanssa 7 vuotta, kun ykskaks jonain päivänä mies sanoo ettei enää rakasta. Aluksi Iiris ei osaa päästää irti. Hän varjostaa miestä ja pohtii, onko tällä uusi nainen. Myöhemmin hän onnistuu jatkamaan eteenpäin ja jakamaan oppejaan koulupsykologina oppilaillekkin. Matkalla auttavat niin Kauniit ja Rohkeat kuin siskon vauvakin.

Helsingin Sanomien arvostelu (täällä) tietää kertoa, että tarina on ilmestynyt alunperin jatkokertomuksena Kauneus&Terveys- lehdessä. Se selittää lukujen episodimaisuuden ja tietynlaiset koukut.

Pulkkinen todistaa tällä kirjallaan osaavansa kirjoittaa niin kevyttä kuin vakavaakin proosaa. Suomalaista chick-litiä etsiville tämä on must!

Kirjan ovat arvostelleet aiemmin muun muassa Lumiomena, Elina ja Kirjasfääri.

Näytteen kirjasta voit kuunnella myös youtubessa

Yksi kommentti artikkeliin ”Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s