Kirjabloggajat kirjastojen puolesta

Kirjastossa voi ottaa kuvia tärkeänä päivänäkin.
Kirjastossa voi ottaa kuvia tärkeänä päivänäkin.

Tänään 15.7.2015 kirjabloggaajat tempaisevat kirjastojen puolesta julkaisemalla itsestään kuvan valitsemansa kirjaston edessä. Tempauksella kirjabloggaajat tahtovat osoittaa tukensa kirjastoille, kannattaa kirjastojen ja kirjastolain säilyttämistä sekä tuoda näkyvyyttä kirjastoille. Enemmän aiheesta sekä linkkilista osallistujien blogeihin löytyy La petite lectrice –blogista.

DSC_0107

Itselläni ei Iisalmen matkan takia ollut aikaa ottaa uutta kuvaa kotikirjastoni eli Turun kaupungin pääkirjaston edessä. Sen sijaan jaan teille kuvia hääpäivästämme, jollloin otimme nk. viralliset kuvat kirjastolla. Kuvat on ottanut Aake Kinnunen.

DSC_0096

Olen käynyt kirjastoissa pienestä pitäen. Muistan joskus lainanneeni kirjastoautosta 30 kirjaa, joiden kotiin raahaaminen oli työn takana. Kirjastotädit tunsivat minut nimeltä. Vielä kotona asuessani kirjahyllyni ei kasvanut niihin järkyttäviin mittoihin, mihin se nyt on kasvanut.

mari_ja_sami-fb-5

Turussa asuessani kirjaston käyttämiseni on hiukan muuttunut. En enää kanna kotiin niin hirvittäviä määriä luettavaa kerralla. Saatan viettää aikaa kirjastossa lukien, pläräten kirjoja tai tehden töitä.  Nykyään kirjastot eivät olekaan vain kirjojen lainaamista varten, vaan siellä voi myös hengata lautapelejä pelaten. Joillekkin se voi olla ainoa paikka, jossa  Kesän ajan Turun kaupungin pääkirjastosta on voinut lainata myös polkupyöriä.

mari_ja_sami-fb-28

Kuten kuvista näkyy, Turun kaupungin pääkirjasto on arkkitehtuurisesti hyvinkin kuvauksellinen. Wikipedia tietää kertoa, että kaupungin pääkirjaston vanha puoli on valmistunut vuonna 1903 ja oli kolmas kirjastotalo Suomessa. Turkua ennen kirjastotalonsa olivat saaneet Rauma ja Helsinki. Uusi puoli valmistui vuonna 2007.

Kuva: mataleena.blogspot.com

Kirjastorakennuksen sisäpihalla seisoo Miina Äkkijyrkän iso keltainen vasikka. Vanhan kirjaston puolella on taideteoksia ja uuden kirjaston puolella vaihtuvia näyttelyjä. Kirjastossa hengailun lomassa voi piipahtaa kahvilla Cafe Siriuksessa.

mari_ja_sami-fb-10

Maalla asuessani kirjasto oli henkireikäni, joka tarjosi pakopaikkoja todellisuudesta kansien välissä. Kaupungissa kirjasto on hengähdystauko sykkeessä ja kiireessä. Kirjastolaki takaa kirjastoverkon kattavuuden ja ammattitaitoisen henkilökunnan. Kirjastojen monipuoliset ja laajat palvelut on säilytettävä jatkossakin.

9 kommenttia artikkeliin ”Kirjabloggajat kirjastojen puolesta

 1. Katri 15.7.2015 / 10:39

  Mielettömän upeita kuvia! Ja ihana tuttu kirjasto siellä takana. Kiitos, että olet mukana tässä!

 2. Kirsi Hietanen 16.7.2015 / 08:17

  Kylläpä olen positiivisella tavalla kade noista hääkuvistanne! Aivan mahtavia!

 3. Mai Laakso 20.7.2015 / 12:23

  Ihania hääkuvia tutun kirjaston sisällä. Lukusalista olisi tullut hienoja kuvakulmia 😉

 4. Kaisa/ Kannesta kanteen 22.7.2015 / 18:03

  Upeita hääkuvia! Itse pääsin näkemään ja tutustumaan Turun pääkirjastoon juuri tuona päivänä, kun tempaistiin kirjastojen puolesta. Miten huikean nätti kirjasto Turussa onkaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s