Hyvää kirjan ja ruusun päivää!

20150423_200520

 

Kirjan ja ruusun päivä on minulle odotettu merkkitapaus, sillä silloin saan tekosyyn ostaa kirjoja ja saan vielä kaupan päälle jonkun hienon teoksen.  Alkujaan Kirjan ja ruusun-päivää on vietetty lokakuussa ja se on saanut alkunsa Espanjassa. Suomessa Kirjan ja Ruusun päiväksi on valittu kirjailija vuodesta 2012, jonka teoksen on saanut kylkiäisenä ostaessaan kirjoja merkkipäivänä. Merkkipäivän synnystä voitte lukea enemmän wikipediasta.

Alkujaan Kirjan ja ruusun päivänä on tainnut olla ideana, että nainen ostaa miehelle kirjan ja mies antaa vastalahjaksi ruusun. Muistan ostaneeni 2012 silloiselle poikaystävälleni Haruki Murakamin Norwegian woodsin ja vihjailleeni kovin ruusuista. Kirja on hänelle edelleen (sääli!) lukematta ja ruusu saamatta.

Tänä vuonna päätin fiksuna olla ostamatta nyt jo aviomieheksi päätyneelle mussukkalleni enempää kirjoja, joita hän ei kuitenkaan lue. Ostin sen sijaan itselleni Khaled Hosseinin Ja Vuoret kaikuivat sekä uusimman Mielensäpahoittajan. Hosseinin edelliset, Leijapojan ja Tuhat loistavaa aurinkoa, luin viisi vuotta sitten matkustaessani Aasiassa. Olen odottanut kauan pokkariversiota Ja vuoret kaikuvat-kirjasta. Iloisia aikoja, mielensäpahoittaja-kirjan täysi hintaisuuden kestin sillä, että tiesin saavani vielä kaupan päällisiksi Hotakaisen-kirjan.

Viime aikoina en ole tänne postannut, koska olen purkanut Kirjavinkit-arvostelupalveluun luettavien kirjojen lukujonoa. Voisin pitkästä aikaa aloittaa myös kirjoja ihan omasta lukupinostani. Jollei muuta, niin ainakin sarjakuvia olisi lukemattomana.

Näistä kirjoista minulla on suuret odotukset. En malttaisi odottaa niiden aloittamista.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Hyvää kirjan ja ruusun päivää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s