Vegaanista ruokaa arkeen ja juhlaan

Vegaanin keittokirja

Kirjoitinkin jo Iisalmen Sanomien blogiin osallistumisestani vegaanihaasteeseen. Vegaanihaasteen uutiskirjeen ja tuutorin lisäksi suurena apunani on ollut Chocochili-blogista tutun Elina Innasen kirja Vegaanin keittiössä – Parempaa arkiruokaa kasviksista. Olen kokannut kirjasta muun muassa porkkana-tahinikeiton.

Kirja on jaoteltu hienosti osioihin salaatit, keitot, täytetyt leivät ja burgerit, pääruat, dipit, kastikkeet ja levitteet, suolaiset leivonnaiset, aamiaiset ja välipalat sekä makeat herkut. Lisäksi Innanen kertoo kirjan lopussa vegaanisista raaka-aineista, jotka voivat olla sekasyöjille hieman tuntemattomampia.

Kirjan alussa on myös kappale ”Säästä kasviksilla”, jossa kerrotaan, kuinka vegaanius ja kasvissyönti ovat oikeastaan hyvinkin taloudellisia sekasyöntiin verrattuna. Innanen listaa ruokakaapin perusvarastoa, kertoo sesongin mukaan syömisestä ja itse kasvattamisesta.

Risuja antaisin kirjalle sen hakemistosta, jossa ruokalajit on lajiteltu niiden pääraaka-aineen mukaan. Monesti hakemistoa katsoessani olen joutunut arpomaan, mikä on reseptin, jonka haluan tehdä pääaine. Reseptien sisällysluettelo sijaitsee epäloogisesti kirjan alussa. Sitä on vaikea tarkastella sen huonon fonttin valinnan takia.

Minulle on jäänyt kirjasta käyttöön sivun 214 tuorepuuro-ohje. Laitan ainekset joka ilta valmiiksi lasipurkkiin tekeytymään aamujani helpottamaan.

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka haluavat kokeilla kasvispainotteista ruokavaliota tai muuten vain opetella uusia reseptejä. Nämä reseptit eivät sovi pelkästään arkeen vaan myös juhlaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s