Kaksi tapaa sanoa se somessa

Kuva: Prisma
Kuva: Prisma

Luin viikonloppuna kaksi kirjaa, jotka tutustuttavat lukijansa someen ja lukemiseen: Katleena Kortesuon Sano se someksi 1 ja Miki Toikkasen ja Noora Kanasen Blog by the book.

Kirjat eroavat niin värimaailmaltaan kuin viestiltäänkin. Sano se someksi on mustakantinen eikä siinä ole kuvia. Viesti on tekstisssä ja siinä, miten sitä käyttää. Kortesuo esittelee erilaisia somen muotoja, ja kertoo, kuinka niitä tulisi fiksusti käyttää.

Kuva: Lukulamppu
Kuva: Lukulamppu

Blog by the book on väreillä kyllästetty ja sen viesti on, että bloggaajan tulee loistaa taidokkaasti otetuilla kuvilla. Kirjassa on paljon toistoa. Aluksi se kertoo blogien historiasta ja käytänteistä. Suuri osa kirjoista on varattu erilaisten suomalaisten lifestyle- ja muotibloggaajien esittelyyn.

Kortesuon kirja on selkeästi ammattilaisille suunnattu, jotka luottavat tekstisisällön voimaan. Sen sijaan Toikkasen ja Kanasen kirja maalaa kuvan iloisesta blogimaailmasta toiston avulla nuoremmalle harrastelijalukijakunnalle, jotka haaveilevat bloggaamisesta ammattina.

Itse pidin Kortesuon kirjasta enemmän, mutta olenkin itse tekstipohjaiseen ilmaisuun luottava henkilö. Kortesuo kertoi, miten asiat ovat eikä jäänyt junnaamaan paikalleen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kaksi tapaa sanoa se somessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s