Satu Koivisto: Gastronaatti

gastronaatti

Tapasin Satu Koiviston Helsingin Kirjamessuilla (lue siitä täältä). En olisi kuullutkaan Koivistosta ja hänen kirjastaan, jollen olisi lukenut hänen miehensä, Tommi Koiviston, Isyyspakkaus-blogia. Sain Otavalta Gastronaatti-kirjan arvostelukappaaleen ja olen ahmaisin sen kerralla.

Toisin kuin keittokirjat, joissa on vain reseptejä toisensa perään, on Gastronaatti tarinallinen keittokirja. Koivisto sitoo taidokkaasti oman henkilökohtaisen historiansa resepteihin. Päälimmäisenä luettuani kirjan, mieleeni jäi nauttiminen, taloudellisuus ja rohkeus kokeilla uutta.

Mistä kirjan nimi tulee? Gastronomiasta etuosa tietenkin. Loppuosa sen sijaan kuvastaa savolaisittain naattimista (=nauttimista), mutta myös eri kasvien naatteja muistuttaen meitä siitä, että ainesten kaikki osat ovat käytettävissä.

Satu Koivisto kyselikin minulta, joko kirja on päässyt tosi toimiin. Luettuani kirjan, käskin miestäni lukemaan sen ja alkamaan tosi toimiin. Vaikkei edistystä ei ole vielä havaittavissa, on kuitenkin kirjan henki nykyään osana kaikkea tekemistämme keittiössä.

Lisää kirjasta ja siihen liittyvästä hypestä voit lukea täältä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Satu Koivisto: Gastronaatti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s